«Берсерки» підсилилися оборонцем збірної України і трьома молодими хокеїстами

Харківські «Берсерки» продовжують комплектувати склад для участі в чемпіонаті України сезону-2022/2023. До нападника Євгена Абаджяна, який став першим хокеїстом, котрий уклав угоду з «вікінгами» цього літа, додалися ще чотири хокеїсти. Про це прес-службі Федерації хокею України сповістив генеральний менеджер клубу Павло Легачев.

Найавторитетніший зі старих-нових новачків команди – 25-річний оборонець збірної України Олександр Александров, вихованець харківського хокею, який виступав за «Берсерків» і в попередньому сезоні. Александров грав за національні збірні всіх вікових категорій. До того, як повернутися в команду рідного міста, він, починаючи з 2014 року, виступав за молдовську «Птатину» з Кишинева, словацький «Міхаловце», криворізький «Кривбас», донецький «Донбас» і «Кременчук». Александров – триразовий чемпіон України: двічі – в складі «Донбасу», в 2020 році – за «Кременчук».

Залишається в «Берсерках» 17-річний харків’янин Денис Наливайко, оборонець, який дебютував за «вікінгів» в елітному дивізіоні торік. Також поповнили лави команди брати Мурини – 17-річний воротар Тарас і 20-річний нападник Валентин, – які народилися в Тернополі, хокеєм почали займатися в «Галицьких Левах» з Новояворівська, а раніше також виступали за юнацькі команди «Патріота» з Вінниці, міста, в якому в майбутньому чемпіонаті квартируватимуться «Берсерки». У попередніх чемпіонатах України серед юнаків Мурини представляли харківську СДЮСШОР і тренувалися в системі «Берсерків». Валентин (на фото) у сезоні-2021/2022 навіть зіграв за «воїнів» 3 матчів і відзначився одним голом.

За словами Павла Легачева, найближчим часом «Берсерки» укладуть контракти ще з п’ятьма-шістьма молодими хокеїстами, які вже тренуються разом з командою. Серед них – 21-річний нападник Олексій Сиротенко, вихованець харківської СДЮСШОР, який у 2018-му був чемпіоном світу серед юнаків у дивізіоні 1В.

«Наразі ми узгоджуємо для цих хлопців усі побутові питання, пов’язані з переїздом з Харкова до Вінниці, – каже пан Легачев. – Бо то ж не діло, коли окремі з них досі живуть у регулярно бомбардованому ворогом Харкові. Про хокей за таких умов думати складно».

Крім того, днями до «Берсерків» приєдналося ще двоє обдарованих вихованців харківської СДЮСШОР – 16-річний нападник Євген Купряшин і 17-річний воротар Захар Касатонов.

«Захар гарно проявив себе, тренуючись під керівництвом тренера «Берсерків» Ігоря Шаманського в Румунії, – коментує Павло Легачев. – Ми дуже ним задоволені. У майбутньому сезоні розраховуємо на Касатонова і Мурина як на другого і третього воротарів. А першим має стати хлопець, про підписання якого, сподіваюся, оголосимо найближчими днями. Він викликався до лав збірної України і мав непогану статистику в попередньому національному чемпіонаті. Зараз з ним тривають перемовини».

23 серпня «Берсерки» у Вінниці при підтримці Федерації хокею України та відокремленого підрозділу ФХУ в Харківській області розпочинають навчально-тренувальний збір для гравців з територій України, де зараз небезпечно займатися улюбленою грою. На нього запрошуються гравці 2004-2011 років народження. Старші хлопці можуть проявити себе в очах наставника дорослої команди «вікінгів» Ігоря Шаманського, молодші зможуть продовжити заняття хокеєм у школі харків’ян. Під час тренувального збору клуб забезпечує юних хокеїстів тренуваннями на льоду, в кидковій зоні, харчуванням після тренування і проживанням.

Доросла команда «Берсерків» розпочне повноцінну підготовку до нового чемпіонату 31 серпня у Вінниці. У харківському клубі сподіваються, що до цієї миті склад буде сформований не менше, ніж на 80%.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити