«Берсерки» підписали першого гравця на наступний сезон

21-річний нападник Євген Абаджян став першим офіційним гравцем «Берсерків» у проекції сезону-2022/2023. Про це сповіщають офіційні сторінки клубу в соцмережах.

«Досягнуто домовленості між нашим клубом та гравцем Евгеном Абаджяном на наступний сезон. Гравець вже прибув на нове місце дислокації «Берсерків» у місто Вінниця», – йдеться в новині.

Абаджян – вихованець харківської СДЮСШОР. З рідною школою він здобував бронзу чемпіонату України серед гравців, не старших 16-ти років, у 2016-му. Після того Євген продовжив вдосконалювати хокейні навики в лавах новояворівських «Галицьких Левів», з якими став срібним призером чемпіонату України U16 і бронзовим – U20.

Саме як гравець «Левів» Абаджян представляв Україну на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А серед 18-річних (5 матчів, 1 гол).

З осені 2019-го повернувся до Харкова, щоб виступати за місцеве «Динамо», з яким виступав у плей-оф чемпіонату України (загалом – 35 матчів, 12 голів + 16 передач). Паралельно Абаджян допоміг рідній СДЮСШОР стати бронзовим призером національного чемпіонату U20. Також у плей-оф-2020 нападник грав за херсонський «Дніпро» (6 матчів). Окрім того, Євген виступав у складі молодіжної збірної України на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В, на якому відіграв усі 5 поєдинків.

В сезоні-2020/2021 Абаджян пробував закріпитися в лавах київських «Крижаних Вовків» (10 матчів, 1 передача), а в наступному чемпіонаті повернувся до рідного Харкова, щоб грати за новостворених «Берсерків». В минулому сезоні Євген провів 22 гри, закинув 4 шайби та відзначився 3 асистами.

Нагадаємо, що в недавньому інтерв’ю прес-службі ФХУ керівник «Берсерків» Павло Легачев повідомив, що в наступному сезоні клуб опиратиметься на молодих вихованців харківського хокею.

Вас може зацікавити