«Беркут», «Галицькі Леви» та «Донбас» – переможці дитячо-юнацьких змагань

Цього уїк-енду визначилися переможці та призери дитячо-юнацьких змагань з хокею.

У віковій категорії юнаків 2000 року народження переможець був відомий вже досить давно. Як і прогнозувалося, золоті нагороди вибороли хокеїсти команди «БВУФК Беркут», які за 24 матчі змагання не втратили жодного очка. При цьому підопічні Олега Ігнатьєва пропустили у свої ворота лише 23 шайби.

На другій позиції фінішували хокеїсти київського «Коледжу», а третє місце посіли вихованці харківської СДЮСШОР. Столична «Крижинка» нав’язати боротьбу за нагороди іншим командам не змогла.

За великим рахунком ця вікова категорія стала єдиною, де не точилася боротьба за першу позицію.

До останнього туру інтрига трималася у віковій категорії юнаків 2001-2002 років народження. За всіма законами жанру дві найсильніші команди вікової групи – «Галицькі Леви» та «Дніпро» – зустрілися між собою в заключному турі у Новояворівську. До цих матчів перевага «левів» складала одне очко, тож підопічних Михайла Чіканцева цілком задовольняла одна перемога в основний час. Розуміючи це, херсонські хокеїсти зробили ставку на першу зустріч. Матч був настільки безкомпромісним, що закинутих шайб численним глядачам довелося чекати аж до 53-ї хвилини. Саме тоді Михайло Чіканцев-молодший закинув, як потім виявилося, єдину шайбу, принісши «Галицьким Левам» чемпіонський титул. У повторному поєдинку гості не чинили серйозного спротиву, тож фінальний рахунок 5:1 цілком відображає перебіг подій на льоду. Таким чином команда із Новояворівська третій рік поспіль здобуває золоті медалі у цій віковій категорії. Срібні нагороди дісталися хокеїстам «Дніпра», а бронзові медалі вибороли вихованці київського «Сокола».

Свято у Новояворівську було подвійним. Відразу за старшими колегами свою боротьбу за перемогу в змаганні серед юнаків 2002-2003 років народження розпочали молодші. Чотири очки переваги над вихованцями харківської СДЮСШОР не зупинили атакувального пориву підопічних Михайла Чіканцева. У обох поєдинках «леви» були відчутно сильніші за своїх суперників, про що свідчить рахунок вирішальних матчів – 6:2 та 8:1. Хокеїсти херсонського «Дніпра» завоювали бронзові нагороди, на десять очок відставши від харків’ян. Минулого сезону СДЮСШОР посіла першу сходинку, а «леви» були другими. Відзначимо також прогрес ХК «Кременчук», який здобув на 25 очок більше, ніж минулого року.

Кубки, медалі та грамоти Федерації хокею України переможцям та срібним призерам вручали заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, Новояворівський міський голова Василь Муравель та голова федерації хокею Львівської області Микола Романюк.

В двох наймолодших вікових категоріях тріумфували вихованці ДЮСШ ХК «Донбас». В категорії юнаків 2003 року народження донеччани випередили своїх принципових суперників із «Придніпровська» на три очки. Вирішальною у цьому протистоянні стала втрата очок дніпропетровською командою у матчі проти «Крижинки». Столична команда, яка минулого сезону вибороли золоті нагороди, цього разу фінішувала на третій позиції.

До останнього ігрового дня велася боротьба за «золото» і в категорії юнаків 2004 року народження. До заключного туру «Донбас» та «Крижинка» підійшли з однаковою кількістю здобутих очок. Перемога донеччан у першому матчі з рахунком 5:1 поставила київську команду у незручну ситуацію. Для виграшу золотих нагород «Крижинка» мала перемагати із різницею у сім і більше шайб. Але до підрахунку додаткових показників не дійшло – «Донбас» знову переміг (4:1) і посів перше місце.

Бронзові медалі поїхали до Кривого Рога, команда якого вперше брала участь у всеукраїнських змаганнях з хокею.


Вас може зацікавити