«Беркут» – чемпіон України серед юніорів!

Вихідними відбулися матчі Фіналу чотирьох Юніорської хокейної ліги.

До складу фінальної четвірки потрапили броварський «Білий Барс», столичні «Беркут» і «Крижинка», а також СДЮСШОР-1 з Харкова.

У першому півфінальному матчі глядачі стали свідками надзвичайно інтригуючого протистояння. Фаворит змагання – «Білий Барс» – зустрічався із «Крижинкою». Номінальним господарям тривалий час не вдавалося схилити шальки терезів на свій бік. Після двох зіграних періодів рахунок гри був нічийним – 2:2. Долю зустрічі вирішив старт третьої 20-хвилинки, який підопічні Олега Полковникова відверто провалили.

Пропустивши дві шайби за 9 секунд, у складі «Крижинки» відбулася заміна голкіпера. Проте увійти у гру Артему Позиничу не вдалося і «барси» лише збільшили свою перевагу. Фінальний рахунок гри – 8:2 – не відображає фактичний перебіг гри. У складі переможців по дублю записали на свій рахунок Нікіта Лєсніков, Дмитро Даниленко та Олександр Люльчук.

Менш напруженим вийшло протистояння «Беркута» та СДЮСШОР-1. Лише у першому періоді харків’яни мали перевагу за небезпечними моментами. Але закинути шайбу вдалося саме «Беркуту». Всі питання щодо другого фіналіста були зняті у другому ігровому відрізку, який підопічні Олега Ігнатьєва завершили за рахунку 4:0, а захисник Олександр Фірсов зробив дубль. Фінальна сирена зафіксувала перемогу «Беркута» з рахунком 6:1.

Матч за третє місце для «Крижинки» став продовженням третього періоду матчу проти «Білого Барсу». Кияни нічого не могли вдіяти з гостями із Харкова, які весь матч грали у тринадцять польових хокеїстів. При цьому підопічні Валерія Пляшешника виглядали свіжішими та переважали суперника майже за всі компонентами. В підсумку СДЮСШОР-1 перемогла з рахунком 6:3 (хет-трик на рахунку захисника команди Ніджата Гасімова, а нападаючий Ігор Боронило став автором дубля) та здобула бронзові нагороди.

Фінальний матч став справжньою окрасою турніру. Варто нагадати, що на першому етапі команди обмінялися мінімальними гостьовими перемогами. Стартовий період пройшов за переваги «Білого Барсу». Команда Костянтина Буценка мала кілька шансів для взяття воріт, але відзначитись «барсам» вдалося лише за декілька секунд до перерви. Ілля Сенік використав фірмову передачу Максима Разумова та відкрив рахунок. Починаючи з середини матчу картина гри змінилася. Перевагою заволодів «Беркут» і зумів втілити її у закинуті шайби. Наприкінці другого періоду Олександр Пересунько зрівняв рахунок, а в середині заключної 20-хвилинки Фелікс Морозов вивів киян вперед. Втім «барсам» вдалося врятувати гру. В черговий раз рятівною паличкою команди Костянтина Буценка став Максим Разумов.

Додаткова 5-хвилинка переможця гри не виявила, а у серії буллітів більш вправними були хокеїсти «Беркута». Вирішальне взяття воріт на рахунку Олександра Пересунька.

Таким чином «Беркут» завоював золоті нагороди чемпіонату, а «Білий Барс» змушений задовольнитися «сріблом».

Результати матчів Фіналу чотирьох:

Дата Час Команда А Команда Б Рахунок
1/2 фіналу
01.04.2017 15:30 Білий Барс Крижинка 8:2
01.04.2017 18:15 Беркут СДЮСШОР-1 6:1
Матч за 3-є місце
02.04.2017 10:00 СДЮСШОР-1 Крижинка 6:3
Фінал
02.04.2017 12:30 Білий Барс Беркут 2:3 Б


Підсумкове положення команд:

М Команда Місто
1 Беркут Київ
2 Білий Барс Бровари
3 СДЮСШОР-1 Харків
4 Крижинка Київ
5 СДЮСШОР-2 Харків
6 Коледж Київ



Вас може зацікавити