«Белфаст Джантс» зібрав 65 000 фунтів стерлінгів для «Української хокейної мрії»

Компанія The Odyssey Trust, яка фінансує чемпіона Великобританії «Белфаст Джантс», оголосила про пожертву у розмірі 65 000 фунтів стерлінгів до благодійної організації «Українська хокейна мрія» після спеціального виставкового міжнародного хокейного матчу, який відбувся на SSE Arena у Белфасті 19 квітня 2023 року.

Після гри чек на 50 000 фунтів стерлінгів — загальну суму, виручену від продажу квитків на захід, представники The Odyssey Trust передали у фонд «Української хокейної мрії». Ще 15 000 фунтів стерлінгів було внесено в остаточну суму пожертвування внаслідок додаткових заходів щодо збирання коштів.

Гра-аншлаг, яка була частиною туру Федерації хокею України The Hockey Can’t Stop, пройшла між спеціально сформованим до матчу зірковим складом «Белфасту» та бронзовим призером чемпіонату України – херсонським «Дніпром». Господарі льоду зібрали на All Stars безліч відомих членів команди минулого та сьогодення, включаючи хедлайнера програми – футбольно-хокейного воротаря Петра Чеха.

Розмірковуючи про цю подію голова відділу реклами та хокею в The Odyssey Trust Стів Торнтон сказав: «The Odyssey Trust у захваті від успіху туру The Hockey Can’t Stop у Белфасті і пишається тим, що зібрав 65 000 фунтів стерлінгів на допомогу Ukrainian Hockey Dream’s. Гра стала чудовим досвідом для всіх учасників, від команд на льоду до вболівальників, які прийшли подивитися зіркову зустріч.

Було фантастично бачити нові та знайомі обличчя на арені SSE у Белфасті, та бачити неймовірний дух мешканців Белфасту та інших місць, які зібралися разом, щоб підтримати таку важливу справу і разом з тим насолоджуватись спортом, який ми знаємо та любимо».

Приблизно 60% юних хокеїстів в Україні змушені залишати свої будинки та переїжджати, а 40% усіх льодових арен в Україні або захоплені, або зруйновані. Саме тому основна мета збору Ukrainian Hockey Dream’s — надати молодим людям по всій Україні можливість повернутися на лід за рахунок постачання обладнання, тренувань та інфраструктури.

Президент Федерації хокею України та директор фонду «Українська хокейна мрія» пан Георгій Зубко так відреагував на благодійну історію у Північній Ірландії: «Ми хотіли б висловити нашу глибоку подяку команді The Odyssey Trust та «Белфаст Джантс» за проведення такої неймовірної події. Справжнє значення цієї події виходить за рамки самої гри, оскільки вона демонструє щиру доброту та підтримку The Odyssey Trust. Подія була душевною та надихаючою, нагадуючи нам про те, що ми не самотні у своїх хокейних мріях, і наскільки улюблена гра може поєднувати людей.

Завдяки зібраним коштам наші майбутні покоління зможуть продовжити тренування, а наші хокейні мрії можуть залишитися живими. Ще раз дякую за вашу щедрість та підтримку».

Джерело: belfastgiants.com

Вас може зацікавити