Апеляційна скарга ФХУ щодо ухвали про забезпечення позову ТОВ «УХЛ» буде розглянута 14 червня

Ще 21 травня Федерація хокею України подала апеляційну скаргу на ухвалу Господарського суду м. Києва від 17.05.2021 у справі № 910/6343/21 про забезпечення позову ТОВ «УХЛ». Так, розгляд скарги заплановано на прийдешній понеділок, 14 червня.

Зазначимо, що апеляційні скарги щодо забезпечення заходів позову зазвичай розглядаються за одне засідання. Присутність обох сторін під час засідання є необов’язковою.

Однак сьогодні, 10 червня, на сайті uhl.ua з’явилась інформація про те, що ТОВ «УХЛ» відкликає в суді обмежувальні заходи щодо Федерації, зокрема, заборону на прийом заявок на прийдешній чемпіонат України в сезоні 2021/2022. Зважаючи на дані щодо розгляду апеляційної скарги, які були викладені вище, ця заява ТОВ «УХЛ» не є нічим іншим, як черговою медійною маніпуляцією.

Наостанок підкреслимо, що позиція Федерації хокею України є чіткою та прозорою – лише Федерація хокею України має статус національної, може проводити офіційні змагання з хокею з шайбою в Україні та представляти Україну на міжнародній арені. При цьому, ще раз наголошуємо, що Федерація хокею України ніколи не передавала і не передаватиме свої права щодо організації та проведення змагань іншим суб’єктам.

Так, застосовані до Федерації хокею України заходи забезпечення позову унеможливлюють організацію та проведення головних змагань із цього виду спорту в нашій державі – чемпіонату України. Як наслідок, це ставить під загрозу розвиток хокею з шайбою в Україні загалом. 

Тож укотре звертаємо увагу на безпідставність та необґрунтованість застосованих оскаржуваною ухвалою Господарського суду міста Києва заходів забезпечення позову від 17 травня 2021 року.


Вас може зацікавити