Анонс матчів 9-11 жовтня

Вчора на льодовій арені «Салтівський Лід» у Харкові місцева «Юність» та столичні «Дженералз» відкрили третій тур чемпіонату України. В п’ятницю естафету туру підхоплюють ХК «Кременчук» із «Білим Барсом» та «Витязь» із «Рапідом». А закриватимуть програму поєдинки «Донбас» – «Компаньйон», що відбудуться в суботу та неділю.

ХК «Кременчук» (Кременчук) – «Білий Барс» (Біла Церква)

9-10 жовтня 2015 року

Арена «Айсберг» (м. Кременчук, вул. Київська, 77)

Початок матчів о 19:00 та 17:00

Он-лайн

Відео-трансляція

Так вже сталося, що ХК «Кременчук» та «Білий Барс» до очного поєдинку підійшли у статусі конкурентів за місце в турнірній таблиці. Підопічні Дмитра Підгурського почергово обмінялися перемогами із іншими претендентами на чемпіонський титул – «Дженералз» та «Донбасом», а «Білий Барс» після невдалого вояжу до Дружківки вдома упевнено переграв «Компаньйон».

Але однакова кількість очок у турнірній таблиці зовсім не означає рівну силу команд. Господарі виглядають явними фаворитами зустрічі. Про це свідчить і значно кращий підбір виконавців у «Кременчука», і поєдинок на турнірі Donbas Open Cup, в якому навіть немотивовані кременчужани перемогли суперника з рахунком 7:1.

Що може запропонувати супернику «Білий Барс»? В першу чергу – Сергія Люльчука, який зупинив команду Дмитра Підгурського у фінальній серії минулого сезону. Звичайно, весною Люльчуку в «АТЕКу» допомагали більш досвідчені та кваліфіковані партнери, але молоді «барси» теж вміють грати в хокей і цілком здатні піднести сюрприз. Тим більше, що у плані зіграності команда Костянтина Буценка навряд чи поступається «Кременчуку».

До речі досвід перемог над «Кременчуком» мають також Кирило Фроленко та Денис Хонін. Цілком можливо, що у головах цих гравців досі залишився дієвий план активної протидії супернику.

 

«Витязь» (Харків) – «Рапід» (Київ)

9-10 жовтня 2015 року

Арена «Айс-Холл» (м. Харків, вул. Героїв Праці, 9)

Початок матчів о 20:00

Он-лайн


Аж надто неоднозначним вийшов старт чемпіонату для обох команд. З одного боку «Витязь» упевнено здобув «свої» очки у матчах проти «Юності», але з іншого без шансів поступився «Дженералз». «Рапід» же має дуже пристойний очковий багаж, проте гра команди викликає аж надто багато запитань. Тим більше, що матчі проти «Витязя» стануть першими, в яких команда Олександра Хміля не є записним фаворитом.

Перед матчам харків’яни провели серйозну чистку складу, відмовившись від послуг Олександра Томашука, Сергія Алексаняна-Петровича та Михайла Геворкяна. При цьому захисні редути (звідки й надходило найбільше тривожних дзвіночків) має посилити Роман Пантелеймонов.

«Рапід» також не сидів склавши руки. В понеділок команда отримала підсилення у вигляді Олексія Мадери, який не зумів переконати тренерський штаб «Дженералз» у своїй профпридатності. Мадері цілком під силу стати лідером «Рапіда». Цілком ймовірно, що свій бомбардирський хист Олексій проявить у матчі проти «Витязя», якому минулого сезону він закинув чотири шайби.

 

«Донбас» (Донецьк) – «Компаньйон» (Київ)

10-11 жовтня 2015 року

Арена «Альтаїр» (м. Дружківка, вул. Севастопольська, 5)

Початок матчів о 13:00

Он-лайн

Відео-трансляція

В XXIV чемпіонаті України беруть участь лише дві команди, які в своїй історії вигравали це змагання. Саме вони й закриватимуть програму ігрового туру в Дружківці.

І хоча зараз амбіції обох клубів знаходяться на різних полюсах, певний ностальгічний присмак ці матчі матимуть. Команди навіть зустрічалися між собою в фіналі чемпіонату 2012-2013 років (перемога в серії тоді дісталася донеччанам – 4:0).

Нинішній «Донбас» – це команда-претендент на чемпіонський титул. Що ж до «Компаньйона», то столичний колектив цього сезону повернувся до національного чемпіонату зі скромним бюджетом і юніорським складом. Втім амбіції Олександра Сеуканда не дозволять його підопічним скласти зброю ще до початку матчів.


Вас може зацікавити