Анонс матчів 8-10 січня

Після новорічних свят відновлюються баталії в національному чемпіонаті. На другий день Різдва хокейний клуб «Кременчук» та «Білий Барс» відкриють календарний рік домашніми матчами проти «Витязя» та «Рапіда» відповідно.

А на вихідних естафету підхоплять «Донбас» та «Юність», які спробують потішити дружківську та харківську публіку у матчах проти «Дженералз» та «Компаньйона» відповідно. Загалом тринадцятий тур національного чемпіонату обіцяє стати одним із найцікавіших на всьому першому етапі, адже в усіх матчах зустрічаються сусіди – і, як наслідок, прямі конкуренти – по турнірній таблиці. І найцікавіше: якщо на боротьбу за 3-4 чи 5-6 місця результати матчів радикального впливу не матимуть, то лідер чи аутсайдер чемпіонату можуть змінитися.

До вашої уваги анонс матчів 8-10 січня 2016 року в чемпіонаті України.

ХК «Кременчук» (Кременчук) – «Витязь» (Харків)

8-9 січня 2016 року

Арена «Айсберг» (м. Кременчук, вул. Київська, 77)

Початок матчів о 19:00 та 13:00

Он-лайн

Відеотрансляція


Команди, що минулого сезону розіграли справжній трилер у півфінальній серії, відкриватимуть 13-й ігровий тур. Записним фаворитом матчів є колектив з Полтавщини. Але й «Витязь» списувати з рахунків не варто.

У Харкові всерйоз взялися за роботу над помилками. Як результат – серйозні кадрові рішення (серед останніх – відмова від послуг Дениса Савченка та Олександра Щербаня) та покращення гри. Лише кількісний брак кадрів та епідемія травм не дозволила «Витязю» взяти очки у матчах проти «Дженералз». Цю невдачу підопічні Віталія Литвиненка спробують виправити у Кременчуці.

Підопічні Дмитра Підгурського минулий календарний рік завершили на мажорній ноті, проте матчами (в першу чергу якістю гри) у Білій Церкві поставили кілька запитань щодо готовності команди до вирішення найсерйозніших завдань.

Господарі льоду у матчах проти «Витязя», ймовірно, перетнуть позначку у 200 закинутих шайб в чемпіонаті. Що ж до «Витязя», то харків’яни зроблять усе можливе, аби не досягнути ювілейної позначки у 100 пропущених шайб цього сезону. Дмитро Чернишенко та Роман Сальніков знаходяться на відстані однієї шайби від позначки «20», а Антону Бойкову до такого ювілею залишається двічі вразити ворота опонентів. На порозі більш серйозного досягнення знаходиться Павло Большаков, наступна результативна передача якого стане 30-ю в чемпіонаті.

 

«Білий Барс» (Біла Церква) – «Рапід» (Київ)

8-9 січня 2016 року

Арена «Білий Барс» (м. Біла Церква, вул. Молодіжна, 36)

Початок матчів о 19:00 та 12:00

Он-лайн


Сусіди по турнірній таблиці зустрічатимуться і в Білій Церкві. І хоча різниця за здобутими очками між «Білим Барсом» та «Рапідом» не така значна, як у парі ХК «Кременчук» – «Витязь», від звітних матчів очікують найменше інтриги цього туру.

Перші дві дуелі команд цього сезону завершились перемогами «барсів» на виїзді. З того часу білоцерківці стали виглядати ще цікавіше, а от у «Рапіда» криза явно затяглася. В команді обіцяють серйозні оргвисновки зі ще більш серйозними кадровими змінами. Але вболівальникам їх слід очікувати після повернення команди з Білої Церкви.

Основні надії гості покладали на Олексія Мадеру, який чотири рази відзначився у матчах цих команд у першому колі. Втім найкращий снайпер киян пропустить матчі у Білій Церкві через ушкодження. Тож основне навантаження впаде на Іллю Єловікова, Владислава Геращенка та Святослава Черніченка, який до історії цього чемпіонату увійде як автор 1000-ї шайби в сезоні. У «барсів» традиційно основна загроза йтиме від Андрія Денискіна, який є найкращим бомбардиром чемпіонату серед команд нижньої частини турнірної таблиці. В очних матчах першого кола Андрій набрав п’ять очок. 10-й результативний пас та 20-е бомбардирське очко спробує здобути в звітних матчах нападаючий господарів Ігор Шевченко.

Інтриги протистоянню додає відсутність основного голкіпера «барсів» Сергія Люльчука, який неодноразово виступав у якості головної дійової особи в іграх своєї команди.

 

«Донбас» (Донецьк) – «Дженералз» (Київ)

9-10 січня 2016 року

Арена «Альтаїр» (м. Дружківка, вул. Севастопольська, 5)

Початок матчів о 18:00 та 16:35

Он-лайн

Відеотрансляція


Центральне протистояння туру, місяця, другого кола, а можливо і всього першого етапу змагання. Лідери чемпіонату та головні претенденти на здобуття золотих нагород – «Донбас» та «Дженералз» – зустрінуться у Дружківці.

«Донбас» лідирує в чемпіонаті як за кількістю закинутих шайб, так і за надійністю оборонних редутів. Зате кияни минулого туру відсвяткували свій ювілей – шайба Дмитра Толкунова у першому матчі проти «Юності» стала 300-ю для «Дженералз» в історії чемпіонатів України.

Чи не найважливішим буде воротарське питання. Анатолій Степанищев ще поламає собі голову над тим кого ставити у ворота. Богдан Дьяченко за статистикою виглядає найбільш надійним голкіпером, проте не слід забувати, що герой молодіжного чемпіонату світу у Франції грає переважно проти команд-аутсайдерів. А Євген Царегородцев та Євгеній Напненко залишили багато запитань по своїй грі після матчів першого кола між цими командами. Гості ж лише мріють про проблему вибору на останньому рубежі. Травма Едуарда Захарченка залишила Вадима Шахрайчука практично без вибору – реальної альтернативи Вадиму Селіверстову команда не має. Але Вадим, який свого часу, встиг виграти з «Донбасом» національний чемпіонат, виглядає дуже переконливо і цілком може залишити за собою пост номер один і після відновлення Захарченка.

Цікавим буде також протистояння нападаючих обох команд. Посунути Сергія Бабинця та Нікіту Буценка з перших щабелів рейтингу бомбардирів навряд чи кому вдасться. А от за третю проміжну сходинку триває боротьба між Георгієм Кічею, Володимиром Чердаком, Віктором Захаровим, Артемом Гніденком та Іваном Савченком.

 

«Юність» (Харків) – «Компаньйон» (Київ)

9-10 січня 2016 року

Арена «Салтівський лід» (м. Харків, вул. Тракторобудівників, 55-Б)

Початок матчів о 15:45 та 17:15

Он-лайн


Завершиться тур протистоянням аутсайдерів чемпіонату, яке відбудеться у Харкові. Найгірший захист чемпіонату спробує проявити себе у матчах проти команди з найгіршою атакою.

Матчі першого кола вийшли напрочуд цікавими і завершились у додатковий час. У домашніх матчах «Юність» спробує взяти більше очок за «Компаньйон» і вперше від початку чемпіонату залишити останню сходинку турнірної таблиці.


Вас може зацікавити