Анонс матчів 29 жовтня – 1 листопада

29 жовтня вперше у нинішньому сезоні матч чемпіонату України відбудеться на майданчику спортивного комплексу «АТЕК». Саме на льоду легендарного «червоного екскаватора» київський «Дженералз» екзаменуватиме свій фарм-клуб – «Рапід».

В інших матчах хокейний клуб «Кременчук» та донецький «Донбас» випробують на міцність аутсайдерів чемпіонату. А центральні матчі туру матимуть білоцерківську прописку: місцевий «Білий Барс» спробує довести невипадковість свого перебування на четвертому місці у протистоянні з харківським «Витязем».

До вашої уваги анонс матчів шостого ігрового тижня чемпіонату України.

 

«Рапід» (Київ) – «Дженералз» (Київ)

29-30 жовтня 2015 року

Спорткомплекс «АТЕК» (м. Київ, вул. Чистяківська, 20)

Початок матчів о 13:30

Он-лайн


Відкриватиме шостий ігровий тиждень столичне дербі. При чому не просто столичне дербі, а дербі двох команд одного клубу.

Безумовно, старші за рангом «Дженералз» виглядають явними фаворитами майбутніх матчів. За команду Вадима Шахрайчука говорять і лідерство в чемпіонаті, і хороший ігровий тонус, і, чого соромитись, значно якісніший підбір виконавців.

«Рапід» же востаннє очки здобував ще у другому турі. Безочкова серія «зелених» налічує вже шість поєдинків. Та якщо поразки від «Кременчука» і «Витязя» прогнозувались, то дві невдачі у зустрічах із «Білим Барсом» явно засмутили керівництво команди.

Виправляти ситуацію новий наставник киян розпочав напередодні матчів з «Дженералз». Поки що ці корекції носять кадровий характер. «Рапід» відмовився від послуг Владислава Макоревича, Євгена Марченка, Богдана Ніженського, Антона Гаврильченка та Дениса Севастьянова. Натомість до команди приєдналися воротар Іван Александров, захисник Максим Курпіч, а також нападаючі Дмитро Анастасьєв та Богдан Черненко. Всі ці гравці добре знайомі Олегу Ісламову по спільній роботі в «Соколі», який виступав у чемпіонаті ЮХЛ. Втім чи стане це підсилення не лише кількісним, а й якісним покаже час.

Від команди Вадима Шахрайчука можна очікувати не лише чергових шести очок, а й експериментів. Цілком можливо, що шанс проявити себе отримає Вадим Селіверстов, а також рольові польові гравці.

Ще однією особливістю матчу є те, що відбуватимуться вони на льоду спорткомплексу «АТЕК», адже Палац спорту зайнятий на ці проведенням інших заходів.

 

«Білий Барс» (Біла Церква) – «Витязь» (Харків)

30-31 жовтня 2015 року

Арена «Білий Барс» (м. Біла Церква, вул. Молодіжна, 36)

Початок матчів о 19:00 та 13:00

Он-лайн


Центральним протистоянням туру, поза всяким сумнівом, стануть матчі у Білій Церкві, де зустрічатимуться претенденти на четверту сходинку.

Несподіваний член зони плей-офф – «Білий Барс» – з кожним матчем виглядає все більш переконливо. Молоді гравці під керівництвом Костянтина Буценка разом із більш досвідченим колегами на кшталт Дениса Хоніна чи Кирила Фроленка виступають значно переконливіше, ніж їх прямі (в усякому разі за підбором виконавців) конкуренти – «Рапід», «Компаньйон» та «Юність».

Ось і матчах проти харківського «Витязя» «барси» можуть приємно здивувати своїх прихильників. На дві перемоги як і на збереження очкової дистанції розраховувати буде важко, але відібрати очки у команди Віталія Литвиненка біло церківцям цілком під силу.

І справа не стільки в силі «барсів», скільки в функціональній ямі, де наразі перебувають гравці «Витязя». Харківська команда виступає напрочуд нерівно, чергуючи розгроми слабших опонентів провалами у матчах проти претендентів на нагороди. Власне розгромними поразками від «Донбасу», «Дженералз» та ХК «Кременчук» «Витязь» майже викреслив себе із числа претендентів на місце у трійці найкращих команд за підсумками першого етапу.

В чому ж причини нерівної гри команди Віталія Литвиненка? В першу чергу на думку приходить функціональна неготовність команди. У матчах проти лідерів змагання харків’яни жодного разу не змогли витримати високий темп гри протягом усіх 60 хвилин. Також команду постійно підводить порушення ігрової дисципліни. П’ять вилучень капітана команди Олексія Лазаренка в останньому матчі «Витязя» є зайвим цьому підтвердженням. З цієї ж причини перший матч у Білій Церкві пропустить один із лідерів атак харків’ян Єгор Посєвін, у якого перебір дисциплінарних штрафів.

Чи вистачить у «барсів» класу скористатися огріхами опонентів та захистити свою четверту позицію? Чи все ж таки клас гравців «Витязя» відіграє визначальну роль при визначенні переможця двобою? Відповідь на ці запитання отримаємо вже у п’ятницю та суботу.

 

ХК «Кременчук» (Кременчук) – «Компаньйон» (Київ)

30-31 жовтня 2015 року

Арена «Айсберг» (м. Кременчук, вул. Київська, 77)

Початок матчів о 19:00 та 13:00

Он-лайн

Відео-трансляція


На відміну від матчів у Білій Церкві, в Кременчуці на сенсації не чекають. Напередодні старту нового міжнародного сезону гравці-кандидати до складу національної збірної команди України прагнутимуть проявити себе якомога краще. Суперник для цього дуже зручний – один із аутсайдерів чемпіонату.

«Компаньйон», який минулого туру подвоїв свій очковий запас, традиційно вирішуватиме завдання виглядати гідно у матчах проти фаворита. Для ряду юних гравців столичного клубу матчі проти команд калібру «Кременчука» – на вагу золота. Тим більше, що на відміну від старту сезону, зараз у «Компаньйона» є певний баланс в ланках. Дмитру Чорному в атаці допоможуть Єгор Шах, який видужав після хвороби, а також Артем Шиманський. Відновився від травми і Микита Савицький, протистояння якого проти майже рідної для його батька команди матиме особливий підтекст.

Втім несподіванок у цих матчах не слід очікувати. Для гостей, як для команди з найгіршим нападом в чемпіонаті, кожна закинута шайба буде на вагу маленької перемоги.


«Донбас» (Донецьк) – «Юність» (Харків)

31 жовтня – 1 листопада 2015 року

Арена «Альтаїр» (м. Дружківка, вул. Севастопольська, 5)

Початок обох матчів о 17:00

Он-лайн

Відео-трансляція


Не позаздриш новому тренерському штабу «Юності». Команда без зірок у складі та явно проблемним захистом найближчими вихідними буде проекзаменована розлюченим донецьким «Донбасом».

Підопічні Анатолія Степанищева будуть намагатися реабілітуватись в очах своїх вболівальників за невдачі у матчах проти «Дженералз». Тому гостям не варто сподіватися, що нападаючі донеччан зупиняться і перестануть атакувати ворота харків’ян за будь-якого рахунку.

Головною інтригою матчів є те, хто із пари Сергій Бабинець – Володимир Чердак закінчить шостий тур на першій сходинці гонки бомбардирів.


Вас може зацікавити