Анонс матчів 29 січня

Завтра у чемпіонаті України відбудуться матчі вісімнадцятого туру. Тур ознаменується київським («Дженералз» – «Компаньйон») та харківським («Витязь» – «Юність») дербі. «Білий Барс» зустрінеться із сусідом турнірній таблиці «Рапідом». А центральним матчем стане протистояння у Кременчуці між місцевим хокейним клубом та донецьким «Донбасом».

До вашої уваги анонс матчів 18-го туру національного чемпіонату.

 

«Витязь» (Харків) – «Юність» (Харків)

29 січня 2016 року

Алена «Салтівський лід» (м. Харків, вул. Тракторобудівників, 55-Б)

Початок матчу об 11:45

Он-лайн


Відкриє вісімнадцятий тур харківське дербі, в якому «Витязь» намагатиметься здобути свою третю перемогу поспіль. Як би це дивно не звучало, але команда Віталія Литвиненка нинішнього сезону найкращим результатом має чотири перемоги поспіль. При цьому одна з них була добута в додатковий час.

Попередні матчі проти «Юності» підтверджують, що шанси на продовження переможної серії у головної харківської команди дуже високі. Але скидати підопічних Вадима Радченка із розрахунків теж не варто. «Юність» останнім часом не лише підсилилась (хоча й тими гравцями, які з різних причин не закріпились у складі «Витязя»), а й значно покращила свою гру.

Проте важко уявити, що має статися для того, щоб «Витязь», який перебуває у дуже хорошій формі, втратив очки у поєдинку із головним аутсайдером чемпіонату.

 

ХК «Кременчук» (Кременчук) – «Донбас» (Донецьк)

29 січня 2016 року

Арена «Айсберг» (м. Кременчук, вул. Київська, 77)

Початок матчу о 19:00

Відеотрансляція

Он-лайн


Безумовно центральний поєдинок туру відбудеться у Кременчуці. Місцевий хокейний клуб хоче повернути своє ім’я у контекст роздумів про переможця регулярного чемпіонату. Для цього підопічним Дмитра Підгурського необхідно брати очки у всіх матчах, особливо у поєдинках проти прямих конкурентів.

Наразі команди у турнірній таблиці розділяють сім очок – відстань яку відіграти буде доволі непросто. Тим більше, що останнім часом гра «Кременчука» викликає чимало запитань. Коротка лава запасних і, як результат, відсутність серйозної ротації призвели до того, що команді потрібна пауза для відновлення як фізичних так і моральних кондицій. Більша частина команди (за виключенням збірників) цю паузу отримає в середині лютого, проте ряд надзвичайно важливих поєдинків відбудеться до цього моменту.

Одним із таких матчів буде завтрашня гра. Перемогу залишить помаранчево-білим шанси на перше місце за підсумками першого етапу. Поразка ж напевне змусить колектив з Полтавщини задовольнятися лише третім місцем. При цьому мотивація у «Донбасу» ще більша: перше місце, яке наразі утримує команда, на другому етапі дозволяє розраховувати на перевагу власного майданчика й відносно прохідного суперника на півфінальному етапі.

Останнім часом команди непогано попрацювали на трансферному ринку, в першу чергу зміцнивши захисні редути. Саме глибини в захисній лінії серйозно бракувало обом командам. При цьому у «Кременчука» досі присутні серйозні проблеми із центральною віссю атаки. Севастьян Карпенко та Дмитро Чернишенко через брак кадрів змушені виступати на нерідних позиціях і за наявності класних центрфорвардів могли б принести багато користі на флангах. Проблема із центральними нападаючими гостро відчувається при грі на вкиданнях, де «Кременчук» значно поступається більшості команд чемпіонату, при організації позиційних атак та при грі у більшості. До речі, останній компонент має дещо покращитися: із приходом до команди Дениса Ісаєнка у розпорядженні Дмитра Підгурського нарешті з’явився гравець із акцентованим кидком від синьої лінії.

Кілька слів слід сказати і про склади команд. Один із найбільш креативних гравців «Кременчука» Ілля Коренчук нарешті почав займатися у загальній групі. Туди ж повернувся і захисник Павло Акімов. Зате досі перебуває у лазареті його колега по амплуа Володимир Варивода. У донеччан основна інтрига пов’язана зі складом першої ланки: хто складе компанію Нікіті Буценку та Сергію Бабинцю? В останньому матчі третім форвардом виступав Євгеній Нікіфоров. Але від Анатолія Степанищева можна очікувати будь-яких сюрпризів. Залишається питання і по воротарській лінії. Євгеній Напненко невдало відіграв один із матчів проти «Кременчука», а Євген Царегородцев провалив матч проти «Витязя».

В будь-якому випадку на вболівальників очкує цікаве протистояння, від підсумків якого буде залежати ситуація нагорі турнірної таблиці.

 

«Білий Барс» (Біла Церква) – «Рапід» (Київ)

29 січня 2016 року

Арена «Білий Барс» (м. Біла Церква, вул. Молодіжна, 36)

Початок матчу о 19:00

Он-лайн


Якщо «Білий Барс» останнім часом критикують за не надто виразну гру, то «Рапід» взагалі знаходиться на піку критики. Кращого матчу, для того щоб повернути справи на позитивний лад, годі й уявити.

Багато що буде залежати від складу, який зможе виставити столичний клуб. Якщо хокеїстів у зелених светрах до Білої Церкви прибуде півтора десятки, то розраховувати на позитивний результат команді Олега Ісламова буде вкрай важко. Чи не єдиний серйозний шанс «Рапіда» на перемогу – це перебігати суперника, у якого теж лімітована кількість гравців у складі.

В іншому ж випадку підопічні Костянтина Буценка мають тішити своїх вболівальників чотирнадцятою перемогою в сезоні.

 

«Дженералз» (Київ) – «Компаньйон» (Київ)

29 січня 2016 року

Палац спорту (м. Київ, пл. Спортивна, 1)

Початок матчу о 19:00

Он-лайн


Чи не найменш інтигуючим протистоянням буде поєдинок у Києві між «Дженералз» та «Компаньйоном». Команди перебуваються на різних полюсах турнірної таблиці і сама гра має лише підтвердити їх різницю у класі.

Інтриги цього матчу більше пов’язані з питаннями особистих амбіцій. Скажімо, Іван Савченко спробує вийти на перше місце у списку снайперів чемпіонату. А Андрій Татаренко має намір обійняти цю ж саму позицію, але серед захисників. Для будь-кого із гравців «Компаньйона» шайба у такому матчі – це вже маленька перемога. А для Микити Петленка чи Антона Дороша – найкращі з можливих оглядин.


Вас може зацікавити