Анонс матчів 25-27 вересня

Завтра матчем «Рапід» – «Компаньйон» розпочинається XXIV чемпіонат України з хокею. До вашої уваги анонс матчів першого ігрового уїк-енду, які відбудуться 25-27 вересня 2015 року.

«Дженералз» (м. Київ) – ХК «Кременчук» (м. Кременчук)

25-26 вересня 2015 року

Палац Спорту (м. Київ, Спортивна площа, 1)

Початок матчів о 19:00

Квитки

Он-лайн

Центральним поєдинком стартового ігрового уїк-енду безумовно буде зустріч бронзового та срібного призера попереднього чемпіонату. Минулого сезону «генерали» стали єдиним колективом, який спромігся завдати «Кременчуку» поразку в ході регулярного чемпіонату. Втім порівнювати ті команди з нинішніми не варто. Та й завдання у команд значно вирости – перемога в чемпіонаті.

У складі «Дженералз» з минулого сезону залишилась п’ятірка гравців, решта виконавців або поїхали в пошуках спортивного щастя в інші міста, або приєднались до «Рапіда». Підсилення команди виглядає досить переконливо: команда має чи на найсильнішу в чемпіонаті воротарську бригаду, до колективу приєднались досвідчені захисники Дмитро Толкунов та Денис Ісаєнко, а загрозу воротам суперника створюватимуть такі майстри як Артем Гніденко, Ігор Шаманський та Єгор Безуглий. Змінився і тренерський штаб команди. Місце Анатолія Давидова, який перейшов на позицію генерального менеджера, зайняв тренер-дебютант Вадим Шахрайчук.

Активну роботу на трансферному ринку провів і колектив з Полтавщини. Замість Сергія Кузьмика та Володимира Чердака, що приєднались до «Донбасу», команда Дмитра Підгурського запросила Юрія Петранговського, Севастьяна Карпенка, Дмітрійса Комарніцкіса, Іллю Коренчука та Олексія Янішевського. Допомогти у захисті має білоруський легіонер Олександр Дегтярьов, який приєднався до команди напередодні.

Родзинкою матчу має стати гра Едуарда Захарченка, який минулого сезону виступав у Кременчуці, а нинішнього літа приєднався до «Дженералз». Разом із Захарченком влітку Кременчук залишив і Сергій Писаренко. Тож основний тягар відповідальності за останній рубіж кременчуцької команди ляже на Михайла Шевчука та Даніїла Єлісеєва.

 

«Рапід» (м. Київ) – «Компаньйон» (м. Київ)

25-26 вересня 2015 року

Палац Спорту (м. Київ, Спортивна площа, 1)

Початок матчів о 15:00

Квитки

Он-лайн

Фізично першим матчем чемпіонату буде дуель столичних «Рапіда» та «Компаньйона». «Рапід», який очолив Олександр Хміль, зробив ставку на молодих українських хокеїстів та ряду гравців, що минулого сезону виступали у складі «Дженералз». Втім зовсім без досвідчених гравців кияни не залишились: майже половина складу вже перейшла рубіж у 20 років.

Що ж до «Компаньйона», то чемпіони України 2014 року XXIV чемпіонат розпочинають у форматі юніорської команди. Олександру Сеуканду, Євгену Аліпову та Ігорю Архіпенку доведеться докласти чималих зусиль, щоб створити боєздатний колектив. Втім дуже цікаво буде подивитися як проявлять себе у дорослому хокеї Єгор Шах, Дмитро Чорний, Олександр Горлушко та інші талановиті вітчизняні хокеїсти.

Серйозним випробуванням для команд має стати фактор Палацу спорту – до цього хокеїсти «Рапіда» та «Компаньйона» ніколи не виступали на подібних аренах.

 

«Донбас» (м. Донецьк) – «Білий Барс» (м. Біла Церква)

26-27 вересня 2015 року

Арена «Альтаїр» (м. Дружківка, вул. Севастопольська, 5)

Початок матчів о 13:00

Квитки

Он-лайн

Відео-трансляція


«Донбас» повертається! Саме під таким гаслом може відбутися старт офіційного хокейного сезону в Дружківці. Найтитулованіший клуб серед учасників цьогорічного чемпіонату розпочне похід за четвертим чемпіонським титулом поєдинками з відродженим «Білим Барсом».

Донецький клуб зібрав під своїм крилом чималу кількість кандидатів до складу національної збірної, а також повернув прекрасну зв’язку форвардів Варламов – Кочетков. Що ж до «Білого Барсу», то повертається в національний чемпіонат команда під керівництвом Костянтина Буценка. Основну ставку білоцерківці роблять на вихованців БВУФК. Втім є у команді й перевірені бійці, такі як Сергій Люльчук, Кирило Фроленко чи Денис Хонін.

Зустріч команд на нещодавньому турнірі Donbass Open Cup завершилась впевненою перемогою донеччан (9:1). З того часу «Донбас» встиг провести турне по Латвії, а «Білий Барс» здолати у контрольному матчі «Рапід» (3:1).

 

«Витязь» (м. Харків) – «Юність» (м. Харків)

26-27 вересня 2015 року

Арена «Айс-Холл» (м. Харків, вул. Героїв Праці, 9)

Початок матчів о 20:00

Он-лайн

Закриватиме програму ігрового уїк-енду дуель харківських команд. У складі «Витязя» зібрані досвідчені майстри на кшталт Сальнікова, Лазаренка, Харитонова чи Посєвіна. «Юність» же робить ставку на молодих хокеїстів, яким ще банально бракує досвіду матчів на такому рівні.

Власне це й підтвердив нещодавній товариський поєдинок між командами, який завершився перемогою «Витязя» з рахунком 7:1. Чи зробили висновки з цієї поразки молоді хокеїсти побачимо вже в суботу та неділю.


Вас може зацікавити