Анонс матчів 20-21 січня

Завтра та післязавтра відбудуться матчі 15-го туру чемпіонату України з хокею. Третє коло чемпіонату розпочинається із дуже принципового протистояння «Дженералз» та ХК «Кременчук». Великий глядацький інтерес викликає матч у Дружківці між «Донбасом» та «Витязем». Важко спрогнозувати переможця і у інших матчах: «Компаньйон» обов’язково «повоює» з «Білим Барсом», а «Юність» спробує пролонгувати серію невдач «Рапіда».

До вашої уваги анонс матчі 15-го туру національного чемпіонату.

 

«Дженералз» (Київ) – ХК «Кременчук» (Кременчук)

20 січня 2016 року

Палац спорту (м. Київ, пл. Спортивна, 1)

Початок матчу о 19:00

Відеотрансляція

Он-лайн


Центральний поєдинок мід-уїку відбудеться на головній критій арені країни, де київський «Дженералз» прийматиме гостей з «Кременчука». У чотирьох попередніх протистояннях чинний бронзовий та срібний призери попереднього чемпіонату двічі обмінялися перемогами: у столиці команди тримали нерви глядачів у напрузі протягом обох матчів, а в Кременчуці команди довели, що й у матчах лідерів бувають розгроми.

До звітної зустрічі «генерали» підходять із кращими турнірними показниками та непоганим настроєм. У останньому турі підопічні Вадима Шахрайчука двічі здолали опір непоступливого «Білого Барсу». Ті зустрічі надали чимало приводів для роздумів тренерському штабу київської команди.

Свій слід в серцях фахівців залишило і протистояння «Кременчука» та «Юності». У першому матчі фаворити розгромили аутсайдера 25:2, попутно оновивши рекорд результативності чемпіонату, а у другому матчі своєю грою залишили багато запитань. І хоча «Кременчук» переміг 4:2, такий результат міг насторожити вболівальників команди.

У п’ятому протистоянні між «Дженералз» та «Кременчуком» буде цікаво подивитися на склади команд, адже за інсайдерською інформацією, обидва колективи не зможуть виставити на гру оптимальні склади. Особливим поєдинок буде для Дениса Ісаєнка, якого на початку сезону розглядали у якості стовпа оборони «генералів», а зараз він є гравцем «Кременчука». Буде що доводити київському клубу і Микиті Васильєву, який теж по ходу сезону прослідував за маршрутом Київ – Кременчук.

Ну а окрасою матчу має стати дуель голкіперів Вадима Селіверстова та Михайла Шевчука, яких тренерський штаб національної збірної розглядає у якості кандидатів на поїздку до японського Саппоро.

 

«Донбас» (Донецьк) – «Витязь» (Харків)

20 січня 2016 року

Арена «Альтаїр» (м. Дружківка, вул. Севастопольська, 5)

Початок матчу о 18:30

Відеотрансляція

Он-лайн


Другий за турнірним значенням та статусом поєдинок туру відбудеться у Дружківці. Попереднє рандеву «Донбасу» та «Витязя» додало сивих волосин до скроні Анатолія Степанищева. І лише гірша функціональна готовність та коротка лава запасних не дозволила харків’янам вивезти очки із Дружківки.

Свої останні матчі «Витязь» провів 11 та 12 січня проти «Компаньйона». Паузу команда використала з користю, непогано попрацювавши на трансферному ринку. Основний акцент харків’яни зробили на підсилення задньої лінії. Ніджат Гасімов пішов на підвищення з «Юності», Віталій Муль у пошуках стабільної ігрової практики переїхав з «Кременчука», а Володимир Оксененко так і не став основним виконавцем у «Донбасі».

Донецький клуб свої новачків – Єгора Карпа та Володимира Алексюка – вже випробував у бойових умовах. Обидва оборонці взяли участь у матчах проти «Рапіда». Враховуючи результат тих поєдинків, оцінити реальні можливості захисників вболівальники зможуть у поєдинку проти «Витязя». До речі, у першому матчі проти «Рапіда» донецький клуб перетнув позначку у 1000 закинутих шайб в рамках регулярних чемпіонатів України (автором ювілейної шайби став ще один захисник Євген Горбань). Тепер червоно-чорно-білі розпочинають похід за другою тисячою.

 

«Юність» (Харків) – «Рапід» (Київ)

20 січня 2016 року

Арена «Салтівський лід» (м. Харків, вул. Тракторобудівників, 55-Б)

Початок матчу о 16:00

Он-лайн


Лише у матчах другого туру київський «Рапід» зумів здобути дві перемоги над командою, що знаходяться нижче киян в турнірній таблиці. Тоді жертвою «зелених» стала саме «Юність». У повторному поєдинку харків’яни мали всі шанси на перемогу, проте провалили кінцівку зустрічі і позбавили себе очок.

Після цього ніхто з трійки «Рапід» – «Компаньйон» – «Юність» не зміг виграти у конкурента в двох матчах. Зараз же, коли команди не грають спарені матчі, цінність перемоги в окремому матчі зростає.

«Юність» до звітного матчу підходить після неоднозначного візиту до Кременчука. «Рапід» же знаходиться в процесі перебудови та ще й не зможе використати у грі усіх своїх провідних виконавців. Тому шанси команд слід оцінити як 50-на-50.

 

«Компаньйон» (Київ) – «Білий Барс» (Біла Церква)

21 січня 2016 року

Льодова арена (м. Київ, вул. Шалет, 6)

Початок матчу о 18:40

Он-лайн


Закриватиме програму 15-го туру поєдинок між «Компаньйоном» та «Білим Барсом».

Фаворитом зустрічі є команда Костянтина Буценка, проте «Компаньйону» цього сезону вже вдавалося попсувати нерви білоцерківцям. На користь господарів льоду можуть зіграти проблеми «барсів» із задньою лінією. В матчах проти «Дженералз» Костянтин Буценко був змушений використовувати в обороні Олександра Люльчука, маючи лише п’ятьох номінальних захисників.

У «Компаньйона» досі є питання щодо організації гри та реалізації своїх гольових моментів. Не слід забувати і про додаткову мотивацію для «Білого Барсу»: у випадку перемоги біло-чорні можуть скоротити відстань до зони плей-офф до чотирьох очок.


Вас може зацікавити