Анонс матчів 2 березня

2 березня відбудуться матчі 25-го туру чемпіонату України. Центральний поєдинок ігрового дня відбудеться у Дружківці, де донецький «Донбас» поміряється силами із хокейним клубом «Кременчук». У цій зустрічі донеччани можуть зняти будь-які питання щодо переможця регулярного чемпіонату. Втім у протилежному випадку боротьбі за успіх на першому етапі розгорнеться з новою силою. Два матчі відбудуться у столиці: «Рапід» прийматиме «Білий Барс», а «Компаньйон» на своєму майданчику складатиме іспит «Дженералз». Ще один матч туру буде зіграно у Харкові, де «Юність» зустрічатиметься із «Витязем».

До вашої уваги анонс матчів 25-го туру національного чемпіонату.

 

«Рапід» (Київ) – «Білий Барс» (Біла Церква)

2 березня 2016 року

Арена «АТЕК» (м. Київ, вул. Чистяківська, 20)

Початок матчу о 14:00

Он-лайн


Перший із матчів, який цього дня відбудеться у столиці, носить певну інтригу. «Рапіду» досі жодного разу не вдалося відібрати очки у «Білого Барсу», але команда Олега Ісламова щонайменше тричі була близькою до цього. Лише у поєдинках, що відбулися на початку року перевага команди Костянтина Буценка була помітна неозброєним оком.

На «барсів» продовжує тиснути ситуація в турнірній таблиці, адже команда із Білої Церкви ще має шанси на потрапляння до чільної четвірки. Відстань до «Витязя» складає лише п’ять очок, тому у поєдинках з командами на кшталт «Рапіда» білоцерківці повинні думати лише про перемогу.

У киян теж є свої мотиви для вдалого виступу. «Біло-зелені» лише за додатковими показниками випереджають «Компаньйон» і явно не хочуть втрачати свою шосту позицію.

 

«Юність» (Харків) – «Витязь» (Харків)

2 березня 2016 року

Арена «Салтівський лід» (м. Харків, вул. Тракторобудівників, 55-Б)

Початок матчу о 16:00

Он-лайн


Конкурент «Білого Барсу» – «Витязь» – після чотирьох поспіль поразок нарешті отримав прекрасний шанс реабілітуватися і покращити своє турнірне положення. Про інший результат, окрім як упевнена перемога «Витязя» в дербі, у Харкові навіть не думають.

Проте «Юність», яка вже змирилася зі своїм останнім місцем в чемпіонаті, саме завдяки відсутності тиску відповідності може провести хороший матч та піднести старшим товаришам неприємний сюрприз. Але майстерності Сальнікова та компанії має вистачити «Витязю» для того, щоб як мінімум зберегти відрив від «Білого Барсу» на позначці у п’ять очок.

 

«Донбас» (Донецьк) – ХК «Кременчук» (Кременчук)

2 березня 2016 року

Арена «Альтаїр» (м. Дружківка, вул. Севастопольська, 5)

Початок матчу о 18:30

Відеотрансляція

Он-лайн


Центральний поєдинок туру відбудеться у Дружківці. «Донбас» має можливість остаточно розвіяти сумніви щодо своєї перемоги в регулярному чемпіонаті, а «Кременчук» спробує перевернути все з ніг на голову: і з «Дженералз» ролями помінятися, і «Донбасу» веселу кінцівку першого етапу влаштувати.

Втім команда Дмитра Підгурського перемагала у Дружківці лише одного разу – під час першого матчу в історії протистояння команд у вересні минулого року. Цей психологічний фактор явно грає не на руку гостям.

У господарів серйозна перевага над суперниками при грі на вкиданнях. Тож ігрова ініціатива за замовчуванням має бути на стороні «Донбасу». Окрім цього, у Анатолія Степанищева кращий підбір виконавців у задній лінії, що особливо відчувається під час гри у нерівних складах. Денис Петрухно, Всеволод Толстушко, Євген Горбань, Єгор Карп – усі ці виконавці володіють добре поставленим кидком від синьої лінії. У гостей же взірцевою гарматою може похизуватися лише Володимир Романенко, проте користуватися своєю зброєю капітан «Кременчука» так і не навчився.

У гостей краще поставлена гра на контратаках. І справа не в швидкісній перевазі (якої насправді немає), а в швидкості переходу від оборони до атаки. Негабаритні, проте дуже швидкі та маневрені, Антон Бойков, Владислав Луговий, Олексій Янішевський та Артур Лисак здатні пройти крізь оборону будь-якого суперника. У всіх попередніх матчах донеччани найтралізовували головну зброю суперника з перемінним успіхом. Свої моменти у вінгерів «Кременчука» будуть. А ось із реалізацією у гостей не так добре. На противагу їм «Донбас» нинішнього сезону є взірцем використання своїх моментів.

Чиї аргументи виявляться більш вагомими, побачену у середу ввечері.

 

«Компаньйон» (Київ) – «Дженералз» (Київ)

2 березня 2016 року

Льодова арена (м. Київ, вул. Шалет, 6)

Початок матчу о 19:15

Он-лайн


Завершуватиме тур столичне дербі, в якому очевидний фаворит – «Дженералз» – має підтвердити свій статус. Для господарів навіть повторення результату матчу із «Донбасом» буде вважатися успіхом. Для гостей фінальний рахунок особливого значення не матиме. Що ж до персональних досягнень, то у капітана «Дженералз» Артема Гніденка є шанс випередити нападаючого «Донбасу» Віктора Захарова та вийти на четверте місце в гонці бомбардирів. Півсотні результативних передач може розміняти Олександр Караульщук. А голкіпери «генералів» мають змогу поборотися за черговий шатаут.


Вас може зацікавити