Анонс матчів 2-3 жовтня

Поєдинком між столичним «Рапідом» та харківською «Юністю» розпочнеться другий ігровий уїк-енд в чемпіонаті України з хокею. Втім найбільше уваги буде прикуто до зустрічі фаворитів чемпіонату – ХК «Кременчук» та «Донбасу». При цьому і в решті поєдинків очевижних фаворитів протистоянь немає.

До вашої уваги анонс усіх матчів 2-3 жовтня 2015 року.

ХК «Кременчук» (м. Кременчук) – «Донбас» (м. Донецьк)

2-3 жовтня 2015 року

Арена «Айсберг» (м. Кременчук, вул. Київська, 77)

Початок матчів о 19:00 та 17:00 відповідно

Он-лайн

Відео-трансляція


Зовсім різним вийшов старт в чемпіонаті у двох претендентів на чемпіонський титул. Якщо «Донбас» не відчув жодного дискомфорту, відвантаживши за два поєдинки 24 шайби у ворота «Білого Барсу», то ХК «Кременчук» до звітних матчів підходить з очковими втратами. Але втрат команда Дмитра Підгурського зазнала у протистоянні зі ще одним контендером – «Дженералз».

До матчів обидві команди підходять не в оптимальному складі. У господарів зможе зіграти Юрій Петранговський, якого було травмовано у повторному матчі проти «Дженералз». Втім форма та кондицій провідного нападаючого кременчужан викликають запитання. У гостей матч пропустить Павло Таран, який отримав матч-штраф за бійку у матчі проти «Білого Барсу».

Зате принципових протистоянь у матчі – хоч греблю гати. Особливими матчі будуть для Сергія Кузьміка та Володимира Чердака, які ще минулого сезону наганяли страх на захисні редути суперників «Кременчука». Володимир Романенко захоче довести керівникам та тренерам «Донбасу», що вони помилились, не підписавши з ним контракт перед початком сезону. А Михайло Шевчук спробує продемонструвати, за що саме Андрій Назаров тримав голкіпера у основному складі донеччан.

Фахівці фаворитом найближчих матчів вбачають «Донбас»: у команди Анатолія Степанищева більш якісний підбір виконавців та серйозна ігрова практика у міжсезоння. «Кременчук» же є найбільш зіграною та найшвидшою командою в чемпіонаті, що теж може принести свої плоди. В усякому разі, ігри між командами на Donbas Open Cup (5:1 та 0:6) показали, що передбачити результат протистоянь між «Кременчуком» та «Донбасом» просто неможливо.

 

«Білий Барс» (м. Біла Церква) – «Компаньйон» (м. Київ)

2-3 жовтня 2015 року

Арена «Білий Барс» (м. Біла Церква, вул. Молодіжна, 36)

Початок матчів о 19:00 та 13:00 відповідно

Он-лайн


Мейнстрімом другого ігрового уїк-енду є те, що в кожній парі відсутній явний фаворит. Поєдинки між «Білим Барсом» та «Компаньйоном» – не виключення з правила.

Обидві команди вбачалися фахівцями у якості головних аутсайдерів змагання. І якщо про силу «Білого Бару» важко говорити після матчів у Дружківці, то «Компаньйон» вже показав свої зуби у протистоянні з «Рапідом». І не просто показав, а здобув на льоду столичного Палацу спорту три очка.

Основою обох команд є гравці 1999 року народження. На дитячому рівні гравці «Компаньйона», які здебільшого представляли ДЮСШ «Крижинка», зазвичай виходили переможцями у протистояннях з вихованцями БВУФК. Втім у розпорядженні Костянтина Буценка є пристойна пара голкіперів, Денис Хонін, Кирило Фроленко, Олександр Люльчук. В плані більш досвідчених гравців вибір у Олександра Сеуканда дуже скромний. Можливо саме з огляду на кадровий дефіцит, напередодні поєдинку кияни посилились юним нападаючим Владиславом Гацанюком.

А ось «барсів» перед звітним матчем втрата – бійка проти Павла Тарана не пройшла безслідно для Антона Рубана. Один із найперспективніших нападаючих команди пропустить один поєдинок через дискваліфікацію.

 

«Дженералз» (м. Київ) – «Витязь» (м. Харків)

2-3 жовтня 2015 року

Палац спорту (м. Київ, Спортивна площа, 1)

Початок матчів о 19:00

Квитки

Он-лайн

Відео-трансляція


Ще одним топовим матчем другого туру є протистояння у Києві між «Дженералз» та «Витязем». Кияни – одні з претендентів на медалі найвищого ґатунку. «Витязь» у цей ряд фахівці не ставлять, але коли мова заходить про наступну по силам команду після «Донбасу», ХК «Кременчук» та «Дженералз», 99 зі 100 респондентів згадують саме про підопічних Віталія Литвиненка. Втім поки що «Витязь» перебуває на другій сходинці в турнірній таблиці зі стовідсотковим показником здобутих очок.

Минулого сезону команди провели чотири не схожі один на одного матчі. У Києві двічі перемогли «генерали» (6:0 та 5:2), а в Харкові дві перемоги відсвяткували господарі (7:3 та 3:2). Злим генієм у складі «Дженералз» в тих поєдинках виступив Олексій Мадера, який став автором чотирьох шайб та трьох результативних передач. У Харківської команди найбільше киянам дошкуляв Олександр Панченко, який закинув три шайби.

В найближчих матчах команди зіграють не в оптимальних складах. У киян кілька травмованих гравців, деякі виконавці лише почали набирати форму. У харків’ян теж на виїзні матчі прибудуть не всі провідні виконавці. Тим цікавіше буде спостерігати за матчами.

Інтриги протистоянню додає наявність у складі «Дженералз» наявність чотирьох вихованців харківської школи хокею, один з яких – Іван Савченко – минулого сезону захищав кольори саме «Витязя».

 

«Рапід» (м. Київ) – «Юність» (м. Харків)

2-3 жовтня 2015 року

Палац спорту (м. Київ, Спортивна площа, 1)

Початок матчів о 15:00

Квитки

Он-лайн

Відео-трансляція


Найбільш непередбачувана пара другого ігрового уїк-енду раніше за інших з’ясовуватиме свої стосунки. У своїх перших офіційних матчах в історії і «Рапід», і «Юність» зіграли не так, як від них очікували. Точніше, результати перших матчів були прогнозованими, а ось повторні протистояння відверто здивували. «Рапід» неприємно здивував своїх прихильників результатом, поступившись менш досвідченим гравцям «Компаньйона». А «Юність» приємно здивувала якістю гри, тривалий час реально претендуючи на очки у матчі з «Витязем».

«Рапід» вже зробив перші висновки з поразки. Причому висновки кадрові: вже у найближчих матчах команді зможуть допомогти голкіпер Олег Хонін та чемпіон України у складі «АТЕКа» Владислав Макоревич.

Чого чекати від звітних поєдинків? Враховуючи фактор незіграності відсутність досвіду, мабуть, чималої кількості помилок. Яка із команд першою опанує себе і буде менше помилятися, та й покращить своє положення в турнірній таблиці.


Вас може зацікавити