Анонс 19-го туру чемпіонату України серед чоловіків

Сьогодні, 29 листопада, стартує 19-й тур чемпіонату України серед чоловіків, в рамках якого МХК «Динамо» відправиться в гості до “Дніпра” в Херсон, «Донбас» спробує взяти реванш у «Кременчука», а «Білий Барс» прийме «Крижаних Вовків».

29 листопада, 19:00 «Дніпро» – МХК «Динамо»

Тур у Херсоні будуть відкривати один з лідерів турнірної таблиці і аутсайдер чемпіонату. На даний момент «Дніпро» з 38 набраними балами в 17 матчах займає друге місце, відстаючи від кременчужан на 9 очок, а харків’яни, не вигравши ні одного матчу в поточному сезоні, з 1 балом залишаються на останньому місці.

Минулий тур “динамівці” також провели проти херсонської команди – матч завершився з рахунком 9:2 на користь “Дніпра”, проте можна сказати, що для команди Олександра Панченка цей поєдинок був не провальним. У харківського клубу вийшло грамотно зіграти на контратаках, отримавши нагороду у вигляді двох закинутих шайб.

Гравці «Дніпра», в свою чергу, встигли провести матч проти «Донбасу» – в драматичному поєдинку в серії післяматчевих кидків перемога дісталася донеччанам. Варто зазначити, що три періоди, а також овертайм клуби провели без закинутих шайб. Одним з героїв матчу став голкіпер “Дніпра” Олег Петров, який впевнено стояв у своїх воротах і не дозволяв супернику відкрити рахунок у матчі.

Кращим форвардом “Дніпра” в поєдинках з харківським клубом став Олександр Шибаєв, який в двох зустрічах набрав 9 (3+6) балів, а друге місце розділили Мікс Ліпсбергс і Денис Василенков з 8 очками.

20 листопада, 17:30 «Донбас» – «Кременчук»

У цьому матчі донеччани, після програного матчу в Кременчуці (0:3), на домашній арені спробують взяти реванш у кременчужан. Варто відзначити, що у матчі 18-го туру “Кременчук” виграв за рахунок фактично стовідсоткової реалізації більшості – гравці реалізували 3 з 4 своїх спроб.

Якщо у команди Олександра Савицького після матчу з донеччанами була фактично тижнева перерва, то донецький клуб встиг провести поєдинок проти «Дніпра». У цій зустрічі переможця було визначено у серії післяматчевих кидків, сильніше в якій виявилася команда з Донецька. Відзначимо, що переможний кидок на свій рахунок записав Олександр Васильєв.

1 грудня, 13:00 «Білий Барс» – «Крижані Вовки»

Заключний поєдинок туру відбудеться в Білій Церкві, де на своїй арені «Білий Барс» прийме сусідів по турнірній таблиці з Києва. За підсумками 18 турів регулярного чемпіонату “барси” з 22 набраними очками займають четверту сходинку, а кияни з 11 балами розмістилися на п’ятому місці.

Минула зустріч цих команд завершилася сухою перемогою білоцерківців з рахунком 4:0, що стало першою перемогою “барсів” після трьох поразок від лідерів чемпіонату. Відзначимо, що в цьому поєдинку вдало «вистрілила» трійка Благой – Ружніков – Бабинець – на рахунку цієї ланки три шайби з чотирьох.

Протягом чемпіонату між цими клубами ведеться дуже рівна і запекла боротьба, проте переможцями поки виходили тільки білоцерківці. 3 матчі в поточному сезоні закінчилися з загальним рахунком 12:5 на користь команди Костянтина Буценка. Така ж ситуація склалася і в статистиці кидків – 99:67 на користь “барсів”.

Джерело: uhl.ua


Вас може зацікавити