Андрій Срюбко: у збірній з’являться нові обличчя

Сьогодні Андрій Срюбко офіційно приступив до роботи на посаді генерального менеджера національної збірної команди України. Новопризначений генеральний менеджер разом з тренерами та персоналом команди взяв участь у службовій наразі збірної, де обговорювались питання підготовки до лютневого навчально-тренувального збору та участі в міжнародному турнірі Euro Ice Hockey Challenge в Польщі.

Прес-служба Федерації вирішила поспілкуватись з Андрієм Срюбком по закінченню наради.

Андрію Васильовичу, вітаємо Вас із призначенням на посаду генерального менеджера національної збірної!

Дякую!

За які напрямки роботи у команді Ви будете відповідати? Що саме буде входити до кола Ваших обов’язків?

В першу чергу – це безпосередня робота з гравцями, що є кандидатами до збірної, та їх клубами. Тут широке коло питань, починаючи від переговорного процесу і закінчуючи безпосереднім контролем над ходом тренувального процесу.

Однією із функцій генерального менеджера є перегляд гравців під час їх виступів у складі клубних команд протягом сезону. Інколи за результатами подібних переглядів можна отримати більше інформації про хокеїстів, ніж під час тренувань на зборах.

А чи важко було зробити перехід з тренерської роботи на адміністративну?

Насправді нічого нового тут немає. Коли постійно протягом свого життя перебуваєш у цьому процесі, то білих плям практично не залишається. Я уважно слідкував за роботою інших генеральних менеджерів ще за часів своєї ігрової кар’єри. Тому з власного досвіду знаю хто чим займався і знаю чим потрібно займатися мені.

Чи велась Вами робота в збірній до офіційного призначення? Чи існують проблемні питання перед майбутнім збором?

Так, певний об’єм роботи було виконано раніше. Що ж до проблем, то вони завжди були, є та будуть. Без цього ніяк. Практично кожен клуб хоче, щоб гравець залишився у розташуванні команди і не їхав у розташування збірної. Тренери клубної команди хочуть тримати гравця в одному ритмі. В таких випадках ми йдемо гравцю на зустріч, розуміючи, що це його основне джерело прибутку.

Тому ситуація, коли гравець не приїжджає на навчально-тренувальний збір чи товариський турнір, не є проблемою. Головне – це продемонструвати свої найкращі якості на заключному зборі та безпосередньо на чемпіонаті світу.

Під час найближчої міжнародної паузи ми можемо побачити багато нових облич у складі національної збірної…

У нас є кілька питань по провідним гравцям, які через ряд причин можуть на час паузи залишитись у складі своїх клубів. Вибір виконавців у нас не такий вже широкий. Тому ми з тренерським штабом прийняли рішення переглянути ряд молодих хокеїстів. Побачимо як вони зможуть проявити себе у матчах проти серйозних суперників з Польщі та Угорщині. Цілком можливо, що для деяких гравців матчі у Торуні стануть першими в светрі національної збірної.

А серед новачків можуть опинитися підопічні по молодіжній збірній?

Звичайно! Деякі гравці зарекомендували себе з найкращого боку. Хто саме? Незабаром дізнаєтесь.


Вас може зацікавити