Андрій Денискін відсторонений від міжнародних змагань до кінця 2022 року

Хокеїст національної збірної України та клубу «Кременчук» Андрій Денискін отримав додаткову дискваліфікацію до кінця поточного року за расистський жест, адресований гравцеві «Донбасу» Джейленові Смереку під час матчу регулярного чемпіонату Української хокейної ліги 26 вересня 2021 року.

У своєму рішенні від 3 лютого Дисциплінарний Комітет Міжнародної федерації хокею відзначив, що «13 ігор дискваліфікації, накладеної Федерацією хокею України, було максимальним покаранням, яке вона могла застосувати. Це становить одну третину його сезону, оскільки його команда має грати 42 гри в регулярному сезоні. На цей час це дисциплінарне  покарання повністю виконане. Крім того, пан Денискін був фінансово оштрафований своєю командою, і під час дискваліфікації не отримував зарплати. Пан Денискін одразу ж визнав, що його дії були неправильними, і особисто вибачився перед паном Смереком, публічно в соціальних мережах і неодноразово протягом дисциплінарного впровадження».

Разом з тим, IIHF вирішила додатково покарати 23-річного українського хокеїста.

 «Расистські жести, коментарі чи дії не мають місця а ні в хокеї, а ні в будь-якому іншому місці. Дії пана Денискіна під час гри 26 вересня 2021 року є абсолютно неприйнятними і недопустимими. Хоча він вже був дискваліфікований на 13 ігор своєї клубної команди в УХЛ, Комісія ухвалила рішення, що потрібен додатковий період відсторонення. Комісія ухвалила рішення, що Андрій Денискін відсторонений та дискваліфікований від участі в усіх санкціонованих IIHF заходах і всіх міжнародних змаганнях, які включають показові , товариські ігри або ігри схожого характеру з іншою Національною Асоціацією (MNA). Це впровадження починається з дати прийняття цього рішення і триває до 31 грудня 2022 року».


Вас може зацікавити