Анатолій Брезвін зустрівся з Головою Волинської облради
Волинська область має значні хокейні традиції – ще до початку Другої світової війни поряд з регіональними чемпіонатами Буковини та Галичини проводились також хокейна першість Волині. За часів незалежної України, місцеві хокейні команди брали участь у різноманітних аматорських змаганнях, а вихованці єдиного в області відділення хокею на базі ДЮСШ №2 є постійними учасниками всеукраїнських змагань та національних і міжнародних турнірів, хоча в регіоні працює лише одна крита льодова арена.

Під час поїздки на Волинь, президент Федерації хокею України Анатолій Іванович Брезвін зустрівся з Головою Волинської обласної ради пані Вахович Іриною Михайлівною. На зустрічі були, також, присутні помічник Голови облдержадміністрації Сергій Сергійович Бизов, депутат облради, керівник відокремленого підрозділу ФХУ в Волинській області Григорій Григорович Павлович, начальник управління молоді і спорту ОДА Ігор Ярославович Дмитришин.

  Зрозуміло, що без наявності льодових арен, неможлива популяризація та розвиток олімпійських зимових видів спорту: хокею, фігурного катання та інших.
Тому співрозмовники неодноразово в процесі перемовин поверталися до цієї теми, розглядаючи  проекти льодових арен, їх вартість та різні фінансово-інвестиційні моделі, які б надали можливість будівництва майданчиків зі штучним льодом.

Ірина Вахович внесла пропозицію  зводити льодові арени  на базі вищих навчальних закладів, що, з одного боку, відповідає сучасній  світовій практиці, а з іншого сприятиме розвитку інфраструктури  студентського спортивного  руху.
З її точки зору , в обласному центрі Волині це міг би бути Луцький державний технічний університет, територія та приміщення якого  знаходяться  на значній  відстані від льодової арени «Снігова королева».

У профільному управлінні ОДА, своєю чергою,  планують розробити нову програму “Хокей Волині” вже у  2021 році.
Голова облради Ірина Вахович сподівається, що вже в  наступному році владі вдасться знайти фінансування на її реалізацію.

Зі свого боку, Анатолій Брезвін запропонував розглянути можливість будівництва спортивних споруд зі штучними льодовими майданчиками у інших  містах та містечках Волині.


Вас може зацікавити