Анатолій Брезвін взяв участь у засіданні робочої групи по напрацюванню законопроекту «Про меценатство у спорті»

17 січня президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін взяв участь у засіданні робочої групи під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка, яка займається напрацюванням проекту Закону України «Про меценатство у спорті».

Робоча група була створена за дорученням Голови Уряду Володимира Гройсмана. До її складу увійшли представники Міністерства молоді та спорту, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства юстиції, Національного олімпійського комітету України, Спортивного Комітету України, а також представники спортивних федерацій.

Під час засідання Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко зазначив, що основною ідеєю напрацювання законопроекту є забезпечення фінансових ресурсів для розвитку спорту – дитячо-юнацького, вищих досягнень, фізичної культури.

«Ми усвідомлюємо важливість цього нормативного акту для розвитку вітчизняного спорту в цілому та створення сприятливих умов для представників бізнесу, що підтримують вітчизняних спортсменів та клуби», – зазначив у своєму виступі під час заходу президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Учасники робочої групи обговорили основні положення напрацьованого законопроекту щодо створення сприятливих умов для розвитку меценатства у спорті. Законопроект було розміщено для публічного обговорення.

Членами робочої групи було розглянуто досвід європейських країн щодо використання меценатських коштів у спорті. Представники міністерств та спортивних федерацій також внесли конкретні пропозиції щодо залучення коштів для розвитку спорту.

За результатами наради вирішено прискорити доопрацювання законопроекту та утворити робочу підгрупу, яка має врахувати усі внесені пропозиції та представити узгоджену редакцію законопроекту на наступне засідання робочої групи.


Вас може зацікавити