Анатолій Брезвін удостоєний найвищого особистого визнання від IIHF

Почесний президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін отримає від Міжнародної федерації хокею найвищу щорічну відзнаку Paul Loicq Award, нагороду, яка щорічно вручається IIHF постаті, яка зробила «видатний внесок в IIHF і міжнародний хокей». Нагорода названа на честь Поля Лоїка, який був президентом IIHF з 1922 по 1947 роки. Paul Loicq Award – найвище особисте визнання, надане світовим керівним органом хокею. Нагорода вручається під час щорічної церемонії введення в Зал слави IIHF.

Анатолій Брезвін був президентом Федерації хокею України протягом 14 років (2006-2020), але його діяльність на благо розвитку українського хокею не обмежується цими рамками. Під керівництвом Анатолія Івановича в Україні збудовано або відновлено близько 20 критих арен, проведено 17 чемпіонатів світу в різних вікових категоріях. Зусиллями Брезвіна суттєво виросла масовість гри в хокей в Україні. «Це неймовірно, але Брезвіну вдалося підкреслити роль хокею в суспільстві навіть у нинішні роки, зруйновані війною, що само по собі є великим досягненням», – йдеться в аналітичній статті Ендрю Поднієкса на офіційному сайті IIHF.

Зауважимо, що церемонія введення в Залу слави IIHF відбудеться цьогоріч у травні, під час чемпіонату світу серед чоловіків. Днями історичний комітет Міжнародної федерації хокею зібрався в Празі, щоб визначили номінантів до Зали. Серед них вісім гравців – Наталі Дарвітц (США), Яромір Яґр (Чехія), Кенні Юнссон (Швеція), Іґор Ліба (Чехія), Петтері Нуммелін (Фінляндія), Ярослав Пузар (Чехія), і Раян Сміт (Канада). Мел Девідсон з Канади буде нагороджений як розбудовник гри в хокей.

Вісім нових почесних членів довели загальну кількість представників Зали слави IIHF, яка була заснована в 1997 році, до 244-х. Україна там має одного представника – першого президента ФХУ Анатолія Хорозова.

Вісім нових почесних членів довели загальну кількість Зали слави IIHF, яка була заснована в 1997 році, до 244-х.

Усі представники Зали слави IIHF

Крім того, відбудеться окрема церемонія вручення чотирьох інших премій: нагороду Річарда «Бібі» Торріані отримає Дезидеріу «Дезсо» Варґа (Румунія), нагороду Поля Лоїка — Анатолій Брезвін (Україна). Крім того, IIHF запровадить Медіа-нагороду, яка щорічно вручатиметься представникам преси, телебачення чи радіо. Інавгураційним лауреатом став Ел Майклз, чий знаменитий заклик «Чи віриш ти в диво?» допоміг возвеличити найважливішу перемогу в історії хокею США.

Історичний комітет також проголосував за присудження нагороди «Віха» чоловічій олімпійській збірній Чехії 1998 року, яка здобула золото, перемігши Канаду в серії буллітів у півфіналі, а потім росію (1:0) у матчі за золото.

Вас може зацікавити