Анатолій Брезвін переобраний на посаду президента Федерації хокею України

Чинний президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін був переобраний на новий термін. Таким було одноголосне рішення делегатів Генерального Конгресу Федерації хокею України, який відбувся 22 грудня 2016 року у приміщенні Національного університету фізичного виховання та спорту.

Кандидатуру чинного президента запропонували федерації хокею Вінницької, Волинської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей, а також федерація хокею міста Києва.

Під час роботи Конгресу Анатолій Брезвін відзвітував за попередні чотири роки роботи Федерації, а також ознайомив присутніх зі своєю програмою дій на найближчі чотири роки, що включає десять основних пунктів. Серед них відновлення роботи програми «Хокей України», завершення реконструкції льодової арени «Авангард» та створення на її базі державного центру олімпійської підготовки, розвиток та удосконалення системи дитячо-юнацького хокею та робота по удосконаленню законодавства у сфері фізичної культури і спорту.

У своєму виступі президент Федерації наголосив на необхідності реформування системи дитячо-юнацького хокею, зокрема повідомивши про необхідність проведення ліцензування тренерів у дитячо-юнацьких спортивних школах.

«Потрібно створити курси підвищення кваліфікації тренерів, а також введемо систему ліцензування дитячих тренерів. На базі Державного центру олімпійської підготовки слід забезпечити розробку Єдиної програми підготовки хокеїстів, яка стане базисом роботи кожного дитячого тренера у всіх вітчизняних ДЮСШ. – зазначив Анатолій Брезвін. – На законодавчому рівні необхідно врегулювати питання статусу професіональних спортсменів та вихованців ДЮСШ, а також створити дієвий механізм їх переходу із клуба в клуб. Україна досі залишається єдиною країною в Європі, де трудові відносини «клуб – спортсмен» не врегульовані взагалі. Такі зміни дозволять захистити права хокеїстів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що їх підготували, а також клубів, що мають із ними трудові взаємовідносини».

Також в рамках роботи Конгресу було прийнято зміни до статуту Федерації, а також обрано і затверджено склад Ради Федерації.

Анатолій Брезвін очолив Федерацію хокею України у грудні 2006 року і з того часу двічі переобирався на цю посаду. За період перебування Анатолія Івановича на посаді Урядом України була прийнята державна соціальна цільова програма «Хокей України», в рамках реалізації якої в країні побудовано одинадцять сучасних спортивних споруд зі штучним льодом, а також реконструйовані дві головні криті арени – київський Палац спорту та палац спорту «Дружба» у Донецьку.

Також в Україні було проведено сім чемпіонатів світу з хокею, а також ряд інших міжнародних змагань. В травні цього року Україна на Конгресі Міжнародної федерації хокею здобула право на проведення чемпіонату світу з хокею в Дивізіоні ІА – другого за значенням турніру в міжнародній хокейній ієрархії. Змагання відбудуться з 22 по 28 квітня 2017 року у Києві.



Вас може зацікавити