Збірна Україна (U-18): дві перемоги в одній зустрічі!

Юнацька збірна України здобула звитягу в черговому контрольному матчі в рамках підготовки до квітневого ЧС-2022 в Італії! Цього разу підопічні Олександра Бобкіна перемогли супротивника в кожному з періодів, а на «десерт» потішили українських прихильників хокею в серії післяматчевих булітів.

Україна (U-18) – «Берані» (Злін, Чехія) (U-19) – 4:1 (1:0, 1:02:1)

Шайби: 1:0 – Сидоренко, 2:0 – Пазій, 2:1 – Хамрла (більш.), 3:1 – Пазій (більш.), 4:1 – Стецюра.

Україна: Малихін (39:42-40.00); Нікулін – Дахновський, Кисельов – Шамардін, Шевчук – Козловський; Трандафілов – Крикля – Гуцу, Стецюра – Г.Сімчук – Сидоренко, Тиченко – Пазій – Ковальчук, Герасименко – Долін – Кобіков.

Буліти – 2:1 (Сидоренко, Гуцу).

12 квітня. Брумов-Билніце. «Зимовий стадіон».

Юнацька збірна України на мажорній ноті завершила перший навчально-тренувальний збір у чеському Брумов-Бильніце, здобувши три перемоги у трьох матчах! У заключному товариському поєдинку перед від’їздом у наступне місце дислокації в Лугано, підопічні Олександра Бобкіна вдруге виявилися сильнішими за команду «Берані», яка на рік старша за «синьо-жовтих».

Героєм зустрічі організатори зустрічі визнали 15-річного нападника Ігната Пазія, який реалізував свій вихід віч-на-віч у другому періоді, а за дві хвилини до кінця зустрічі зняв напругу, реалізувавши більшість з п’ятачка суперника. Міг наш «американець» відзначитися і в серії булітів, але його кидок не досяг мети. Втім, українці все одно точніше виконали свої спроби у хокейних «пенальті» та здобули ще одну локальну перемогу в рамках одного товариського матчу.

Не менше добрих слів у складі українців заслуговує і воротар Андрій Малихін. У третьому періоді, коли нашу команду захлеснула хвиля вилучень, інший наш легіонер із Північної Америки кілька разів відверто врятував. Блиснув надійністю Андрій і в овертаймі, який команди зіграли за домовленістю поза протоколом. На останній секунді (!) додаткового часу форвард «Берані» вискочив віч-на-віч з нашим кіпером, але в ближньому бою програв українцю. Нарешті, севував 17-річний Малихін і в серії булітів, ставши героєм зустрічі на рівні з Пазієм.

Наступний матч юнаки України проведуть вже в Швейцарії проти юнацької збірної-U17 країни банків, годинників та сиру. У цьому матчі, як і взагалі на чемпіонаті світу, за збірну України не зіграють Степан Герасименко, Данило Долін та Павло Кобіков. Хоккеїсти програли конкуренцію за місце у складі та після гри залишили розташування команди.

Вас може зацікавити