45 сейвів Писаренка і нові гулі. Україна мінімально програла Франції на Різдвяному кубку

Національна збірна України третій матч поспіль програла з однаковим рахунком 1:2. Після невдач з таким підсумком у матчах проти угорців (у листопаді в Будапешті і днем раніше в Битомі), зараз наша команда поступилася з таким же результатом у рамках Різдвяного кубка іншим представникам дивізіону 1А французам.

Франція – Україна – 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Шайби: 1:0 – Дубе (Єсипов, Колотті, – більш.), 36:42. 1:1 – Фадєєв (Лялька), 37:03. 2:1 – Пенц, 46:05

Франція: Жунка; Єсипов – Прессен, Пенц – Паскаль, Мелен – Шмітт, Лоїзо – Коло; Ферньє – Колотті – Дубе, Фабре – Кудрі – Жубер, Сюере – Ґійом – Маено, Боннардель – Планья – Бруше. Тренер – Філіпп Бузон

Україна: Писаренко; Толстушко – Ратушний, Матусевич – Александров, Горлушко – Герцик, Сисак – Логач; Міхнов – Гриценко – Благий, Андрущенко – Фадєєв – Лялька, Денискін – Ворона – Савченко, Панченко – Чіканцев – Луговий. Тренер – Вадим Шахрайчук, асистент – Костянтин Сімчук

Кидки: 47 (9+21+17) – 19 (6+7+6)

Штраф: 8 (8+0+0) – 12 (4+6+2)

17 грудня. Битом (Польща). Льодовисько імені братів Нікодемовичів. 150 глядачів

За грою на рівних українська збірна провела з французами перший період. Більше того, маючи протягом восьми хвилин чисельну перевагу, українці могли претендувати й на щось більше, ніж на результат 0:0.

Проте з поновленням гри в другій її третині прописні фаворити Різдвяного кубка, котрі за добу до того переграли 3:2 господарів, поступово почали позначати перевагу. Отримавши ж двічі поспіль змогу зіграти у більшості, суперники остаточно затисли нашу команду біля власних воріт. Проте всі спроби «Ле бльо» відкрити рахунок натикалися на стіну у вигляді дебютанта національної збірної Сергія Писаренка. Український голкіпер творив у воротах дива. Після зупинки гри Сергія дружньо підбадьорювали навіть судді. Але врешті П’єррік Дубе, котрий у попередньому матчі зробив дубль, нашого воротаря таки переграв і рахунок відкрив.

Однак повівши в рахунку, французи на мить втратили пильність і всього через 21 секунду пропустили випад українців – з передачі Віталія Ляльки свою першу шайбу в складі збірної закинув Євген Фадєєв.

Врешті, у заключному періоді Франція таки закинула переможну шайбу. Вирішальним виявився кидок від синьої лінії оборонця Жеремі Пенца. При цьому постріл не виглядав якимось неймовірним, але Писаренка дезорієнтував рикошет. «Я встиг зачепити шайбу, але витягти не зміг», – сказав Сергій після матчу, в якому його визнали найкращим гравцем своєї команди. «Дякую за добру оцінку гри, але шкода, що трохи не встояв», – скромно відзначив Писаренко, котрий впорався з 45-ма кидками суперників.

Варто сказати, що наша команда мала гарну нагоду перевести гру в овертайм після того, як замість воротаря вийшов шостий польовий гравець. Проте Віталій Лялька на останній секунді не зміг влучити у ворота, зігравши на добиванні.

Завтра, 18 грудня, починаючи з 18:30 за київським часом українці зіграють заключний матч Різдвяного кубка проти господарів турніру. Сьогодні поляки перемогли 3:2 угорців.

VBET Ukraine  — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею


Вас може зацікавити