«Донбас» – п’ятиразовий чемпіон України!

На льоду дружківської Льодової арени «Альтаїр2 хокейний клуб «Донбас» вп’яте у своїй історії завоював титул чемпіона України з хокею. У шестиматчевому протистоянні донеччани здолали хокейний клуб «Кременчук» (рахунок серії – 4:2).

Стартовий період вирішальної гри в цілому пройшов спокійно: команди явно не прагнули форсувати події – занадто високою були ціна помилки.

Другий період також почався в рівній боротьбі. Однак під кінець сьомої хвилини Олексій Мельников потужним ударом пробив Богдана Дьяченка. В середині періоду гравці «Донбасу» створили відмінну можливість зрівняти рахунок, але на шляху Дениса Кочеткова став Едуард Захарченко. Втім, вже через пару хвилин все той же Кочетков викотився на ворота Захарченко і з другої спроби відправив шайбу в ворота «Кременчука».

Коли до кінця періоду залишалося менше хвилини, «Донбас» вперше у матчі вийшов вперед: Єгор Єгоров залишився ніким не прикритим перед воротами «Кременчука» та після точної передачі Дениса Кочеткова зумів переграти воротаря суперників.

У третьому періоді загострення боротьби досягло найвищого рівня, що вилилося в безліч сутичок і вилучень з боку обох команд. Незважаючи на все це, рахунок на табло залишився незмінним аж до самої фінальної сирени – 2:1.

У результаті «Донбас» відсвяткував п’яте чемпіонство України, а Сергій Вітер вперше приміряв золоту медаль в якості головного тренера. Цікаво, що всі 5 титулів у складі донецької команди завоювали захисник Володимир Алексюк та нападаючий Сергій Бабинець.

Хокейний клуб «Кременчук» вдруге у своїй історії став володарем срібних нагород. А «бронза» дісталася дебютанту національних чемпіонатів – криворізькому «Кривбасу».

Підсумкове положення команд:

М Команда Місто
1 Донбас Донецьк
2 ХК Кременчук Кременчук
3 Кривбас Кривий Ріг
4 Дженералз Київ
5 Білий Барс Біла Церква
6 Витязь Харків

 


Вас може зацікавити