Зовнішні фактори в Електренаї та планка Трахта

🇺🇦🏒🥅 Сьогодні, 19 квітня, національна збірна України зіграє свій останній товариський матч на шляху до ЧС-2023 в Таллінні.

🔥18.30 збірна Литви – збірна України

📺Трансляція: | YouTube-канал ФХУ

За підсумками цього матчу тренерський штаб збірної України на чолі з Вадимом Шахрайчуком визначить чотирьох «зайвих»: воротаря, двох захисників та нападаючого, які опиняться поза заявкою на чемпіонат світу в Естонії (23-29 квітня). У цьому контексті зустріч із литовцями набуває «ваги» не лише з погляду престижу, а й стане додатковим стимулятором для хокеїстів, які ще не включили «турборежим Трахта». Приємно, що молодий форвард збірної України додає на очах і на цьому зборі задер високу планку результативності, закинувши вже вісім шайб (!) у чотирьох матчах, зокрема, переможний гол напередодні у драматичній «перестрілці» з литовцями – 4:3.

Подивимося, чи продовжить гольову серію талант із Дніпра сьогодні, але хочеться вірити, що зовнішні чинники цьому не завадять і зустріч пройде в оптимальних умовах у намоленому у Литві хокейному місці – Електренаї. Причина занепокоєння – поломка тут основної заливальної машини. Резервна, що замінила її, не ідеально виконувала свої функції, залишаючи після себе калюжі води на льоду. Через збої з машиною напередодні третій період розпочався із запізненням, а по ходу заключного відрізку хокеїсти більше вовтузилися в сніговій «каші», ніж насолоджувалися комбінаційною грою…

Незважаючи на складнощі з льодовою поверхнею, вчорашній поєдинок дав багато їжи для роздумів тренерам, а канадський коуч литовців Рон Паско визнав, що, незважаючи на стадію втоми в період підготовки до ЧС, його команда зіграла агресивно і на вищому рівні, ніж раніше.

Водночас, воротар литовців Ельвінас Карла віддав належне силі українців, зазначивши, що його команда не грала на зборах проти команд такого калібру і не бачила таких швидкостей, як у першому періоді: «На старті зустрічі у нас виникла певна паніка, але ми поступово звикли до суперника і у третьому відрізку грали рівно”, – сказав голкіпер про матч.

Що ж, якщо працівники арени та механіки усунуть усі шорсткості з якістю льодової поверхні, українці не проти влаштувати паніку біля воріт литовців не на один період, а на всі три! Щоб здобути шосту перемогу у шести контрольних матчах та на мажорній ноті вирушити до Таллінну на ЧС-2023.

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити