Жіночий чемпіонат України повертається!

Після паузи, повʼязаної з початком повномасштабного вторгнення, відновлюється жіночий чемпіонат України. Перші матчі відбудуться вже в найближчі вихідні.

В сезоні братимуть участь 4 команди: «Київ Кепіталз», «Пантери» (Харків), «Придніпровськ» (Дніпро), «Сестри Кракен» (Одеса).

Формат змагання передбачає визначення команди-чемпіонки за підсумками регулярного чемпіонату. Відповідно кожен зіграє по 12 матчів.

Як і в чоловічому чемпіонаті, одна з команд змінює прописку. «Пантери» ділитимуть домашній лід з «Кепіталз». Харківʼянки гратимуть в київському Палаці спорту, оскільки через обстріли інфраструктури в Харкові не залишилось вцілілої льодової арени. «Придніпровськ» базуватиметься в Дніпрі, а «Сестри Кракен» не лише дебютують в чемпіонаті, а й додадуть на карту жіночного хокею ще одне місто – Одесу.

Серед особливостей чемпіонату можемо назвати повну відсутність легіонерок та поєднання у складах команд досвідчених гравчинь, тих, хто лише починає шлях в хокеї та юних хокеїсток з місцевих ДЮСШ.

  • Пантери

Команда родом з Харкова. Унікальний в нашому чемпіонат клуб, оскільки брав участь у всіх розіграшах всеукраїнської першості, щобільше, здобували чемпіонські нагороди.

Головним тренером незмінно залишається Вадим Радченко, з яким власне всі попередні результати хокеїстки й здобували перемоги. Окрім досвідченого тренера, в команді заявлені також й досвідчені гравчні, які виступали на чемпіонатах світу. Зокрема Ганна Лесь, Вікторія Ткаченко, Вікторія Ценова та Варвара Ізмайлова.

У заявці команди 21 хокеїстка. З них 3 воротарки, 6 захисниць та 12 нападниць. Склад команди досить різноманітний, дивлячись на те, що виступатимуть як і зовсім юні вихованиці місцевих ДЮСШ, так і титуловані майстрині.

  • Київ Кепіталз

Бренд «Київ Кепіталз» розширюється й на жіночий чемпіонат.

Тренувати хокеїсток столичний клуб запросив тренера жіночої збірної України Євгена Аліпова. Також у скалі команди виступатимуть й чинні гравчині збірної Елен і Елізабет Аліпові, Юлія Добровольська та Ірина Заїченко.

У складі команди 16 гравчинь: 3 воротарки, 4 захисниці та 9 нападниць.

  • Придніпровськ

Головним тренером команди з Дніпра є Олександр Лаломов, якому вдалось зібрати спортсменок, що грали в хокей за різні команди з Дніпра, як от «Дніпровські білки» чи «Королеви Дніпра». Окрім хокеїсток, які вже встигли позмагатись у в чемпіонаті України минулих сезонів, команда також заявила дебютанток, вихованиць місцевих ДЮСШ.

В обоймі Олександр Лаломова 20 хокеїсток. З них 1 воротарка, 8 захисниць та 11 нападниць.

  • Сестри Кракен

Абсолютний новачок чемпіонату України й нове хокейне місто в плані жіночого хокею – Одеса.

На відміну від інших команд, де географія складу досить широка, за «Сестер» виступатимуть виключно представниці Одеси, при тому для всіх цей сезон стане дебютним у хокеї.

Проте не варто списувати одеситок з рахунків. Вони вже тривалий час тренуються в сталому складі й окрім Романа Черноброва, до тренувального процесу активно залучаються й тренери хокейного клубу «Дніпро» Олександр Бобкін та Руслан Борисенко, які входитимуть до тренерського штабу команди.

Всього одеська команда заявила 26 гравчинь: 2 воротарки, 12 захисниць та 12 нападниць.

Найближчі матчі відбудуться вже у суботу в Києві та Одесі. В столичному Палаці спорту «Кепіталз» зустрінуться з «Придніпровськом», а в Одесі «Сестри Кракен» прийматимуть «Пантер». Ігри відбудуться о 20:30 та о 18:10 відповідно.

Хокею в Україні стає все більше, то ж слідкуємо як розвиватимуться події й у жіночому чемпіонаті!

Вас може зацікавити