Жіноча збірна України на зборах: в шикарних умовах та на чудовій ковзанці

Жіноча національна збірна України розпочала свій довгоочікуваний навчально-тренувальний збір у словацькому Кошице. Під керівництвом коуча Євгена Аліпова, а також тренерів-асистентів Олександра Нікулічева та Олександра Федорова 22 хоккеїстки бадьоро розпочали дворазові тренування, а після льодового заняття на згадку зробили групову світлину.

«Через війну збірна України не змогла зібратися навесні та виступити на чемпіонаті світу, тому всі дуже зраділи, що нарешті з’явилася можливість «переключитися» і разом зустрітися на льоду – вперше після повномасштабного вторгнення окупантів до України, – каже тренер збірної України Олександр Нікулічев. – Чудово, що в команді панує душевна обстановка, а підняттю настрою сприяє доброзичливе ставлення до нас з боку словацької спільноти та можливість тренуватися у шикарній обстановці на чудовій ковзанці та в класних роздягальнях.

На цьому етапі підготовки дівчата тренуються двічі на день. На льоду поки що відпрацьовуємо прийом передачі та приділимо увагу хокеїсток на вході та виході із зони, грі у нерівних складах. На «землі» у нас також тренування проходять у межах хокейної «коробки» з бортами, але тільки на вулиці та на спеціальному покритті. На вуличних заняттях ми більше плануємо приділяти увагу теорії, а також в ігровій формі з ключками та м’ячиком попрацюємо над прогресом у командних діях».

Зазначимо, що під час зборів у Словаччині збірна України 10 вересня проведе контрольний поєдинок проти місцевої жіночої команди Ice Dream Košice.

Вас може зацікавити