Жіноча збірна України: 22 гравчині перед головним турніром року

Жіноча збірна України вирушає на свій головний турнір року – чемпіонат світу до Брашова. Перед від’їздом на ЧС-2023 (3-9 квітня), якому передуватимуть тижневі навчально-тренувальні збори в Румунії, головний тренер українок Євген Аліпов розповів про останні новини з табору команди, оголосив склад на тренінг-кемп і назвав коло претендентів на перемогу у третьому дивізіоні світового форуму.

– У рамках підготовки до чемпіонату світу у жіночої збірної України пройде тижневий збір у Брашові з 27 березня, – розповідає Євген Аліпов. – У Румунії почнемо з дворазових тренувань на день, а ближче до початку турніру знизимо навантаження. На збори відправляються 22 хокеїстки, а в заявку на турнір потрапить 18 польових гравчинь та 2 воротаря.

– У розширеному складі немає визнаного бомбардира Олени Ткачук, натомість з’явилася новий кандидат у збірну України – Аліна Солдатова.

– Олена Ткачук ухвалила рішення виступати за збірну України з бенді, яка у період наших зборів проводить свій чемпіонат. Загалом Ткачук готова була приєднатися до нас на старті ЧС, але нас такий підхід не влаштував. Що стосується Аліни Солдатової, то вона капітан нещодавно створеної одеської жіночої команди «Шторм», яка тричі на тиждень тренується у складі 15-ти гравчинь та двох воротарів, а також займається у кидковому центрі та раз на тиждень грає з аматорами. Я їздив до Одеси і брав участь у тренувальному процесі, тому Солдатова, як і ще група юних дівчат, справили враження і ми взяли їх на замітку.

– Які завдання ставите перед збірною України на ЧС-2023 та хто головні претенденти на підвищення у класі?

– Ставитимемо перед командою максимальні завдання – боротися за перше місце! Серед основних наших конкурентів за «золото» мені бачаться дві команди: збірна Литви, яка сильно додала останнім часом і залучила до складу низку гравців високого рівня, а також команда Румунії, у складі якої є хокеїстки, здатні самостійно вирішити результат матчу.

Склад жіночої збірної України

Воротарі: Юліана Вільгань («Айс Дрім Кошице», Словаччина), Вікторія Ткаченко («Мартін», Словаччина), Анна Харківська (L&L, Латвія).

Оборонці: Софія Гутор, Домініка Лопатіна, Дарина Рожок (всі – «Михайловце», Словаччина), Олександра Машкіна («Амбрі-Піотта», Швейцарія), Ірина Ратушна (L&L,  Латвія), Тетяна Кириченко, Марина Криворучко (обидві – без клубу).

Нападники: Елізабет Аліпова, Елен Аліпова, Поліна Телегіна, Дар’я Цимиренко (всі – «Амбрі-Піотта», Швейцарія), Юлія Добровольська, Ганна Лесь, Вікторія Ценова (усі – без клубу), Христина Загрекова («Хаммарбю», Швеція), Варвара Ізмайлова («Інгольдштад», Німеччина), Ангеліна Майфельд («ACS Fox Hockey», Румунія), Антоніна Роганова («Аоста Гладіаторс», Італія), Аліна Солдатова («Шторм»).

Нагадаємо, що суперниками збірної України на ЧС-2023 у дивізіоні 3А (Брашов, 3-9 квітня) будуть команди Литви, Румунії, Естонії, Гонконґу та Болгарії.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити