Жіноча збірна України відновить підготовку до міжнародних стартів у грудні

Керівництво Федерації хокею України в складі президента федерації Анатолія Брезвіна, віцепрезидентів Георгія Зубка та Юлії Артем’євої, а також виконавчого директора Сергія Коваля провели нараду з тренерським штабом і менеджментом жіночої збірної України з хокею з шайбою.

Під час засідання було прийнято рішення відновити підготовку національної жіночої команди з хокею до прийдешніх міжнародних стартів, зокрема, до чемпіонату світу, який заплановано на 15-21 березня 2021 року в литовському Каунасі.

Підготовка буде поділена на три етапи. Навчально-тренувальні збори заплановано на грудень 2020-го року, січень/лютий та березень 2021-го року. Перший етап розпочнеться уже за місяць – точні дати навчально-тренувальних заходів будуть відомі згодом.  

Уже найближчим часом тренерський штаб створить план тренувального процесу та медичний протокол, за яким буде працювати збірна, аби мінімізувати ризики зараження й поширення хвороби COVID-19. Також тренери відберуть і зв’яжуться з кандидатками до національної команди, що візьмуть участь у прийдешніх навчально-тренувальних зборах. 

Нагадаємо, наступного року очікується, що наша команда зіграє на чемпіонаті світу в третьому дивізіоні. Її суперниками будуть Бельгія, Румунія, Болгарія, Литва, Гонконг, Естонія, а також Боснія і Герцеговина. 

Незважаючи на нестабільну ситуацію у світі у зв’язку з пандемією COVID-19 досі невідомо, чи відбудуться ці міжнародні змагання. Але це не впливатиме на тренувальний процес збірної – команда готуватиметься до виступів у Каунасі й налаштовуватиметься на гідну гру та позитивні прогнози від Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міжнародної федерації хокею з шайбою.


Вас може зацікавити