Жіноча збірна України поступається збірній Нової Зеландії на чемпіонаті Світу в Ісландії

Нова Зеландія- Україна 5:3 (3:1,1:1,1:1)

Україна: Козачук Наталія, (Ткаченко Вікторія)

Чижова Тетяна-Майфельд Ангеліна, Кобчук Марина- Забарна Ганна,Вансович Олена-Ткаченко Тетяна, Лаломова Вікторія-Макаренко Надія, Громова Марія

Цимиренко Дар’я- Добровольська Юлія-Скащук Владислава,  Ценова Вікторія-Ковтун Діана- Ткачук Олена, Лесь Ганна- Аліпова Елен- Аліпова Елізабет, Козуб Інна- Слащова Тетяна

Вже на сьомій хвилині матчу збірна України поступалась дівчатам у біло-чорній формі з рахунком 0:2. Ситуація стала зовсім загрозливою, коли за затримку суперниці на 10-й хвилині зустрічі була вилучена Тетяна Ткаченко. Але чисельна меньшість, навпаки, пішла “в актив” українок- Тетяна Чижова скористалася помилкою новозеландок й відкрила перелік нашим шайбам в цій зустрічі. Але на першу перерву команди  пішли за подвійного переваги гравчинь з Південної Півкулі, які зуміли витиснути максимум з двох поспіль вилучень  в нашій команді в кінці першої 20-и хвилинки.

В перерві тренерський склад збірної вирішив замінити воротаря- замість Наталії Козачук у гру увійшла Вікторія Ткаченко. Дівчата почали діяти з подвійною енергією й вже на другий хвилині  періоду знову скоротили відстань до одного влучного кидка. Друга 20-и хвилинка, взагалі, вийшла, доволі насиченою- брак зігранності та досвіду наша команда намагалась компенсувати повною самовіддачею, намагаючись не поступатися в жодному єдиноборстві своїм візаві. Але друга перерва знову розпочалась за не втішного для нас відставанні  у дві шаби. На табло місцевого Skautahollin маяріло 4-2 на користь Нової Зеландії.

Третя 20-и хвилинка мала стати вирішальною, й наші красуні віддали всі сили для перемоги- знову друга хвилина періоду стала результативною для жовто-синьої дружини. Тетяна Чижова закинула свою другу шайбу в грі, втретє скоротивши відставання від суперниць до однієї шайби, але два поспіль порушення правил гри звели нанівець мрії дівчат на порятунок в цьому двобої. Залишивши на власному п’ятаку суперницю й на мить втративши її з поля зору, збірна України вп’яте побачила сплах червоного ліхтаря за власними воротами. 5:3. Цей рахунок не був безнадійним, але ані сил, ані часу, у українок, банально, не  залишилося. Суперниці обережно грали в захисті, намагаючись не припуститися зайвих помилок, примушуючи наших гравчинь багато діяти без шайби.

Збірна Україна зазнала першої поразки на цьому чемпіонаті в основний час й залишилась перед двома останніми зустрічами з двома заліковими балами.

#FAVBET – Титульний спонсор національної жіночої збірної команди України з хокею.


Вас може зацікавити