Жіноча збірна України поступається збірній Австралії на чемпіонаті Світу в Ісландії

Україна-Австралія 1:9 (0:2,0:2,1:5)

Україна: Козачук Наталія, (Ткаченко Вікторія)

Чижова Тетяна-Майфельд Ангеліна, Забарна Ганна-Вансович Олена,Ткаченко Тетяна-Макаренко Надія, Громова Марія

Цимиренко Дар’я- Добровольська Юлія-Скащук Владислава,  Аліпова Елен- Кобчук Марина- Козуб Інна, Лесь Ганна-Ценова Вікторія- Слащова Тетяна

В Дивізіоні 2-B збірні Австралії й України з’явились з діаметрально протилежних сторін: наші дівчата, здобувши в минулому році перемогу в нижчій за рангом групі, яка змагалась  в ПАР, а гравчині з зеленого континенту, навпаки, спустившись з Дивізіону 2-А. Ця різниця в класі й фаховості дуже була замітною в цьому двобої. І, якщо, в перших двох періодах жовто-синя дружина ще, якось, намагалась чинити спротив, створюючи, щось, на кшталт контратак, програвши перші 40 хвилин зустрічі з більш-меньш пристойним результатом 0:4, то третя 20-и хвилинка для нашої команди виявилась, геть, не вдалою.

Отримавши в свої ворота ще п’ять шайб, збірна України змогла відповісти лише голом престижу у виконанні Дар’ї Цимиренко. На більше не вистачило ні сил (квартет українок не зміг прийняти участь в цьому матчі), ні досвіду, ні майстерності.

На жаль, дива не сталося, як не сталося й трагедії- участь в цьому турнірі, де на нашу команду очікували більш фахові екзаменатори, ніж були в минулому році, є, безумовно, кроком вперед для українського жіночого хокею- з одного боку, а з іншого- це певний лакмусовий папірець, який читко демонструє рівень розвитку цього спорту в нашій країні станом на сьогодні й показує обрії й орієнтири, на які мають спиратися тренери й фахівці у своїй подальшій роботі.

Щодо нашої команди, то після завтрашнього останнього перепочинку, доля збірної України вирішиться в дуелі з господарьками- збірною Ісландії.

#FAVBET – Титульний спонсор національної жіночої збірної команди України з хокею.


Вас може зацікавити