Жіноча збірна України посідає останнє місце на чемпіонаті світу в Акурейрі (Ісландія)

Ісландія- Україна 7:0(0:0, 5:0, 2:0)

Жіноча збірна України не змогла закріпитися в Дивізіоні 2-В світової першості з хокею й повертається до кваліфікаційного відбору, який пройшла “на одному диханні” в минулому році.

Нашим дівчатам треба було не програти в основний час господарькам турніру, щоби  залишитись в п’ятій за рангом лізі жіночого світового хокею. Й в першому періоді, за досить рівної й обопільно гострої боротьби, інколи, складалося враження, що виконате це завдання буде під силу.

Але друга 20-й хвилинка, особливо інтервал з 33-ї по 35-у хвилину, коли в воротах синьо-жовтої дружини побували три найби поспіль, вийшов, відверто, жахливим для тренерського штабу нашої збірної. 0:5 – цей рахунок перетворив останню третину гри у відверту формальність.

В третьому періоді гравчині з острівної Атлантичної держави ще двічі відмітились в воротах нашої команди, не давши українкам можливості вперше на цьому чемпіонаті закинути жодної шайби. 0:7- такий невтішний результат світився під час фінальної сирени на табло місцевої ковзанки в маленькому містечку Акурейрі, який на тиждень став господарем для жіночих хокейних перегонів.

Будемо відверті: свій шанс наша збірна втратила на самому початку чемпіонату Світу, не зумівши перемогти ні Хорватію, ні Туреччину. Одного залікового балу не вистачило українкам, щоб посісте рятівне, п’яте місце, випередивши збірну Хорватії.

Попереду- рік “роботи над помилками”, який має провести керівництво й тренери нашої жіночої дружини, щоб знову, з самого початку, починати сходження вгору в світовій хокейній ієрархії.

Переможцем цього турніру, прогнозовано, стала збірна Австралії, яка була “на голову” сильнішою за решту учасниць й, перемігши у останньому матчі своїх сусідок з Океанії, впевнено зайняла першу сходинку.

#FAVBET – Титульний спонсор національної жіночої збірної команди України з хокею.


Вас може зацікавити