Збірній України забракло 5 шайб для перемоги…

У другому матчі на Кубку Президента у Чехії збірна України (U17) показала гарну результативність, закинула п’ять шайб, але цього не вистачило для перемоги. Команда хокейної школи «Рига» наприкінці відіграла фору в дві шайби і потім взяла гору в серії булітів – 6:5.

Збірна України-U17 – «Рига»-U17 (Латвія) – 5:6 Б (1:2, 3:1, 1:2, 0:1).

Шайби: 0:1 – Капура (11 хв.), 0:2 – Мациєвскіс (16 хв.), 1:2 – Шульга (19 хв.), 2:2 – Шарець (25 хв.), 3:2 – Г.Сімчук (Шульга, 29 хв.), 3:3 – Ділевка (32 хв.), 4:3 – Койда (Виставкін, 38 хв.), 5:3 – Виставкін (45 хв.), 5:4 – Мациєвскіс (46 хв.), 5:5 – Мациєвскіс (57 хв.). 5:6 – Аузіньш (переможний буліт).

На 45-й хвилині Данило Шульга не реалізував штрафний кидок.

Україна: Бережницький (Семеха, 58:00); Трущенко – Росстальний, Лапко – Боднар, Товкач – Удовенко; Скороход – Г.Сімчук – Шульга, Бабушкін – Шарець – Сафронов, Куліков – Євтехов – Нагнєєв, Виставкін – Тучин – Р.Койда.

Буліти – 0:2.

Матч-розчарування, який довго ще з жахом згадуватиме тренерський штаб, та й самі хокеїсти збірної України… Такий висновок напрошується гарячими слідами одразу після поразки рижанам. Чому? Гра українцям, як то кажуть, давалася. Наші підлітки протягом усього поєдинку перевершували суперника у швидкості, бажанні, русі, гольових моментах і мали спокійно забирати три очки в скарбничку, але в якийсь момент українці відпустили віжки, припустилися серії помилок у своїй зоні і до всіх бід відверто не врятував воротар Маркіян Бережницький. Головний тренер Олександр Бобкін навіть наприкінці змушений був замінити Маркіяна на Іллю Семеху, але цей хід теж себе не виправдав. «Рига» всього за п’ять хвилин до кінця поєдинку дивним чином відігралася з 3:5 (не обійшлося і без помилки суддів, які проґавили офсайд перед четвертою шайбою) і потім у серії булітів нокаутувала «синьо-жовтих» – 2:0.

Цікаво, що на 45-й хвилині збірна України впевнено вела гру та могла спокійно «закривати зустріч» шостим голом, але найкращий гравець матчу у складі нашої команди Данило Шульга «пробачив» і не реалізував штрафний кидок… Але навіть після промаху Шульги наші хлопці мали достатньо моментів збільшити перевагу, але дивовижним чином «віддали» супернику, здавалося, виграну зустріч.

В інших зустрічах першого дня змагань чеська “Спарта” по черзі здолала  словацький “Слован” (6:1) та співвітчизників з «Вітковіце» (5:3). «Рига» у денному матчі нашої групи була сильнішою за «Слован» (3:1).

Дві наступні зустрічі на турнірі українці зіграють 6 серпня: вранці (9.30)  проти словацького «Слована», а вдень (15.00) на нас чекає двобій з чеською «Спартою».

Вас може зацікавити