Збірні України в новому сезоні. До нових надій та прагнень!

На черговому засіданні Ради Міжнародної федерації хокею (IIHF), яке проводилось у форматі відео конференції, затверджено програму чемпіонатів світу на сезон 2020/2021. Відтак стали відомі групи і суперники збірних команд України.

Національна чоловіча збірна команда зіграє в  групі Б першого Дивізіону зі збірними  Литви, Польщі, Японії, Естонії та  Сербії з 25 квітня по 1 травня 2021 року. Першочергове право на проведення чемпіонату залишається за польським Катовіце. У разі відмови на проведення турніру польської федерації хокею, країна-господар чемпіонату світу буде визначена за стандартною процедурою шляхом голосування.

Збірна команда юніорів до 20 років (Ю-20) залишилася в Дивізіоні І-Б  і в наступному році зіграє зі збірними Словенії, Франції, Польщі, Естонії та Японії, місце  та строки проведення цього чемпіонату будуть визначені на річному Конгресі IIHF.

Юніорська збірна до 18 років (Ю-18) так само  зіграє  в Дивізіоні 1-Б зі збірними Австрії, Угорщини, Італії, Словенії та Польщі. Право на проведення чемпіонату світу залишилось за  Асіяго, якщо Італія підтвердить своє бажання прийняти чемпіонат світу. 

Національна жіноча збірна команда України виступатиме в наступному сезоні  в Дивізіоні ІІІ. Суперниками наших дівчат будуть збірні команди Бельгії, Румунії, Болгарії, Литви та Гон-Конга. Країна організатор цього чемпіонату також буде визначатись на річному Конгресі IIHF. 

 


Вас може зацікавити