Збірна Японії: результативний Мурасі та 71-річний коуч із Канади

🇺🇦🏒🥅Сьогодні, 17 грудня, у польському Битомі молодіжна збірна України зіграє свій останній та вирішальний матч на ЧС-2022 проти збірної Японії.

🔥21.00 Японія (U-20) – Україна (U-20)

📺Трансляція: Спорт 1 HD | YouTube-канал ФХУ

Молодіжна збірна Японії – наш останній суперник на чемпіонаті світу у Битомі. Азіати до вирішального матчу за перше місце підходять в активі з трьома перемогами над Кореєю (5:3), Польщею (7:3), Естонією (4:3) та однією поразкою в овертаймі від Італії (2:3). Саме осічка у зустрічі з апеннінцями не залишає японцям інших варіантів, окрім як грати на перемогу в основний час. Водночас Україну теоретично влаштує і нічия, але команда Олександра Бобкіна напевно намагатиметься перемогти, щоб на мажорній ноті завершити чемпіонат світу з п’ятьма вікторіями у п’яти матчах.

Як бачимо, японці мають результативну атаку (18 шайб), але Україна, яка йде зі 100-відсотковим показником набраних очок, має найкращий результат  закинутих шайб – 19. Головною ударною силою на форумі в Польщі є 18-річний Котаре Мурасі (1 гол, 5 передач) з Північної Америки (NCDC) та 18-річний нападник Рукіа Моріта (3 шайби, 1 пас), який представляє японський університет Тойо. Ну а головним скарбом Країни сонця, що сходить, вважається 71-річний головний тренер – канадець Перрі Перн. Досвідчений керманич розпочав свою тренерську кар’єру ще в далекому 1978 році в канадській лізі коледжу Альберта (ACAC), після чого працював із молодіжною збірною Канади (золото на ЧС-1992/1993) і потім 20 (!) сезонів аж до 2017 року працював асистентом коуча у п’яти клубах НХЛ: «Вінніпезі», «Оттаві», «Рейнджерс», «Монреалі» та «Ванкувері».

Зі збірною Японії Перн працює перший сезон і незалежно від сьогоднішнього результату залишиться працювати в Азії до весни, оскільки канадець поєднує посаду головного тренера з національною збірною Японії, яка також зустрінеться з Україною на ЧС-2023 у дивізіоні 1B.

Звертаємо увагу, що на молодіжному рівні українці та японці зустрічаються регулярно та поєдинки завершуються з перемінним успіхом. Скажімо, на торішньому форумі в Таллінні азіати обіграли нас у очному матчі 3:1 та фінішували на третьому місці у групі B. А на ЧС-2019 перемога залишилася за «синьо-жовтими» – 6:2. Цікаво, що той турнір також проходив у Польщі (Тихах). Сподіваємося, чарівний польський лід принесе успіх українським хокеїстам і цього разу.

Календар матчів збірної України (U20) на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В

11 грудня, неділя. 21:00 Італія – Україна – 0:4 (Панасенко, Сидоренко, Трахт, Ковальчук)

12 грудня, понеділок. 17:30 Україна Польща – 5:2 (Садовіков (2), Сібілевич, Коржилецький, Атаманчук)

14 грудня, середа. 21:00 Україна – Естонія – 3:2 (Ковальчук, Дахновський, Грабовецький)

16 грудня, п’ятниця. 21:00 Україна – Корея – 7:1 (Грабовецький (3), Трахт (2), Дубський, Садовіков)

17 грудня, субота. 21:00 Японія – Україна

Вас може зацікавити