Збірна України завершила збір у Таллінні та вирушає на ігри до Латвії та Литви

Національна збірна України завершила тижневий навчально-тренувальний етап підготовки у Таллінні. У заключний день перед від’їздом на товариські матчі до Риги підопічні Вадима Шахрайчука провели насичене льодове тренування в естонській столиці, позаймалися на «землі», а ввечері провели майже 45-хвилинне теоретичне заняття із «розбором» нещодавньої двосторонньої зустрічі.

Що стосується ранкового тренування, то його початок на думку Пилипа Пангелова-Юлдашева, пройшов дещо в сонливому стані і відчувалося, що воно проходило якраз після вихідного дня. Можливо, з цієї причини під час заняття одразу чотири хокеїсти збірної України зламали свої ключки – антирекорд за одне тренування на зборах у Таллінні!

“Насправді, початок був не найбадьорішим, але потім ми непогано відпрацювали більшість, меншість, гру на “стандартах”, тобто на вкиданнях”, – сказав захисник Артем Гребеник.

Можливо, хокеїсти й довго розкочувалися, але після прибирання льоду розігралися і вже включили граничні потужності: «Мені здається, захисники, нападники та воротарі – всі добре відпрацювали, – каже оборонець Дмитро Ігнатенко. – У першій половині ми більше навантажували кидками воротарів, а потім працювали більше тактично».

Варто зазначити, що на останнє тренування збірної України перед від’їздом на матчі зі збірною клубів Латвії (14-15 квітня) на арену «Тондіраби» завітали естонські журналісти спортивно-інформаційного порталу Delfi, котрі поспілкувалися з капітаном команди Ігорем Мережком, найкращим захисником чемпіонату України Євгеном Ратушним та головним тренером Вадимом Шахрайчуком. Естонські представники мас-медіа ставили традиційні питання про шанси та фаворитів майбутнього чемпіонату світу, запитували про чемпіонат України в умовах війни, атмосферу в Таллінні і, здається, залишилися задоволені матеріалами. А інакше й не могло бути. Українська збірна насправді залишилася під враженням від гостинності естонців та теплого до себе ставлення у готелі та Палаці. А ще Таллінн не підкачав примхливою погодою для цього періоду часу, дозволивши нашим хокеїстам насолодитися набережною Балтійського моря, старою частиною міста та іншими визначними пам’ятками, включаючи символ в особі бравого воїна Старого Томаса на вежі Ратуші.

«Я вперше у Таллінні і мені тут все здалося класно, – продовжив Дмитро Ігнатенко. – З партнерами прогулявся вздовж набережної, заглянув у Старе місто, помахав рукою стражникові міста – старому Томасу, побачив середньовічну фортечну стіну, котра добре зберіглася до наших днів. Чимось Таллінн нагадав мені словацькі міста, де багато середньовічних замків, але там немає колориту – моря, яке я дуже люблю».

Таким чином, національна збірна України завершила збір у Таллінні та вирушає на товариські ігри до Латвії (14-15 квітня) та Литви (18-19 квітня). А вже звідти назад до Естонії. Тож із чарівним Таллінном не прощаємось…

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ з Таллінна

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

 

Вас може зацікавити