Збірна України U20 відкриває чемпіонат світу переконливою перемогою над поляками
Ice Hockey, Bled, GAME 2 POL – UKR 11-Dec-2023, , (Photo by: Domen Jancic)

Молодіжна збірна України стартувала на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В з переконливої перемоги над поляками.

Польща U20 – Україна U20 – 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Шайби: 0:1 – Дахновський (Сидоренко), 03:16. 0:2 – Шаповалов (Євтехов), 30:55. 0:3 – Трошкін (Шаповалов), 41:44. 0:4 – Євтехов (Лисак), 46:03. 0:5 – Сидоренко (Волков), 57:11. 1:5 – Сікірка (Роцкі, Мусьол), 57:34

Польща: Тичиньскі; Курніцкі – Шафер, Кусак – Кухарскі – Ціпілевскі; Міхальскі – Ходор, Мусьол – Мос – Ратайчак; Собецкі – Роцкі, Громадзкі – Колат – Й. Гофман; Онак – Сікірка, Менц – Вавжкевич – Я. Гофман. Тренер – Іренеуш Ярош

Україна: Арцатбанов; Дахновський – Шамардін, Сидоренко – Крикля – Стецюра; Волков – Косарєв, Шаповалов – Євтехов – Іващенко; Трошкін – Полоницький, Шульга – Г. Сімчук – Ковальчук; Яцишин – Дубський – Лисак; Трущенко. Тренер – Андрій Срюбко

Судді: Пильни (Чехія), Вуоренгеймо (Фінляндія) – Єрам (Словенія), Йогансен (Норвегія)

Кидки: 27 (12 + 8 + 7) – 31 (13 + 11 + 7)
Штраф: 12 (4 + 6 + 2) –  7/20 (0 + 7/20 + 0)

11 грудня. Блед (Словенія). Dvorana Bled. 52 глядачі

На цей матч наша команда вийшла без одного з провідних нападників Ігната Пазія, котрий зліг з температурою за день до матчу. Сьогодні вранці Ігнат вже почувався краще, але за рекомендацією лікаря команди Андрія Купріяна форварда вирішили приберегти для наступних матчів.

Перед матчем тренери підкреслювали, наскільки важливо грати дисципліновано, уникати провокацій і не заробляти вилучень. Гра показала, що підопічні з цим завданням впоралися майже на відмінно. То якби не епізод з Данилом Шульгою наприкінці другого періоду, коли наш нападник отримав великий штраф і вилучення до кінця гри за небезпечну атаку суперника в область голови і шиї. Принаймні, так цей епізод трактували арбітри. Оскільки опції відео-перегляду на «Дворана Блед» немає, оскаржити це рішення в ході зустрічі змоги не було. Сам Данило каже, що лише трохи підштовхнув опонента. І відео епізоду це демонструє. Щоб уникнути дискваліфікації Шульги, українці після гри вочевидь будуть домагатися перегляду покарання.

На щастя, цей момент не був вирішальним у матчі. Невдовзі після вилучення Шульги малий штраф заробив польський хокеїст, що миттю знівелювало чисельну перевагу суперників. Взагалі ж фактор гри в нерівних складах виявився вирішальним. І хоч у підсумковому протоколі перших дві шайби у ворота Ігора Тачиньскі вказані в рівних складах, закинуті вони через лічені секунди після появи польських хокеїстів з лави штрафників, чому передувала тривала осада володінь суперника.

В першому періоді, невдовзі після того, як капітан Олексій Дахновський відкрив рахунок, міг збільшувати перевагу нашої команди кидком від синьої лінії Микита Полоницький. Але в цій ситуації поляків врятувала стійка. А на початку другого періоду, ще за рахунку 1:0, дивом не забили, опинившись вдвох перед Глібом Арцатбановим, поляки. Суперники у цьому епізоді нас відверто пробачили, а невдовзі рахунок подвоїв Олександр Шаповалов, котрий приєднався до команди лише напередодні.

Зрештою, попри перевагу в дві шайби ні українські хокеїсти, ні тренерський штаб не почувалися спокійними. Українці тримали в голові товариський матч поляків зі словенцями за два дні до старту чемпіонату, коли наші нинішні суперники, поступаючись 0:3 за підсумками двох періодів, у середині третього закинули три шайби протягом хвилини і перевели гру в овертайм.

На щастя, збірна України провела третій період переконливо. Видихнути з полегшенням допоміг третій гол у виконанні Володимира Трошкіна. Після того кидком з незручної руки перевагу збільшив Олексій Євтехов, а Микита Сидоренко закинув п’яту шайбу. Ще однією прикрістю, окрім вилучення Шульги, в цій грі стала шайба у ворота Арцатбанова за дві з половиною хвилини до завершення матчу. Наш воротар, який отримав приз найкращого гравця зустрічі, втратив чудову нагоду розпочати чемпіонат світу шатаутом.

Завтра, 12 грудня, починаючи з 13:30 за київським часом збірна України проведе другий поєдинок чемпіонату світу. Суперник – збірна Естонії, котра сьогодні поступилася 1:5 італійцям.

Вас може зацікавити