Збірна України U18 переконливо переграла четверту команду чемпіонату Угорщини U21

Юнацька збірна України переконливо перемогла четверту команду молодіжного чемпіонату Угорщини в першому товариському матчі навчально-тренувального збору в Будапешті.

MAC «Будапешт» U21 – Україна U18 – 2:6 (1:2, 1:2, 0:2)

Шайби: 0:1 – Герасименко (Гапоненко), 04:22. 1:1 – Мольнар (Надор, Тіганьї), 19:29. 1:2 – Іващенко (Герасименко, Долін), 19:46. 1:3 – Хелемендик (Шевчук, Боднар), 33:25. 1:4 – Терзі (Коробов, Некрасов, 33:51. 2:4 – Немет (Фінґуст), 36:50. 2:5 – Долін (Іващенко, Захаревич), 51:05. 2:6 – Косарєв (Іващенко, Долін, – більш.), 53:08

«Будапешт»: Штраубінґер (Кіш, 33:25); Єчаї – П. Тот, Тіганьї – Надор – Мольнар; Дьорі – Мартон, Чонґор – Вайдеманн – Немет; Нушпль – Юрковіч, Вадоч – Фінґуст – Шіміч; Левенте, Бенедек. Тренер – Тімо Кеппо; асистент – Ботонд Бедьо

Україна: Батіг (Калиниченко, 20:00); Пуздрановський – Іщенко, Іващенко – Долін – Герасименко; Косарєв – Трущенко, Шульга – Євтехов – Захаревич; Боднар – Петров  Койда – Хелемендик – Тучин; Россоха – Шевчук, Терзі – Некрасов – Коробов; Заруба, Гапоненко. Тренер – олександр Бобкін; асистенти – Руслан Борисенко, Олександр Федоров

Штраф: 10 (0 + 2 + 8) – 10 (0 + 4 + 6)

8 лютого. Будапешт. Oruba Hockey Akademy

Перед матчем зі старшим суперником гравці нашої команди виглядали скутими і помітно нервували. Тренери прагнули сконцентрувати увагу підопічних на ігрових і тактичних аспектах і цим заспокоїти команду та вселити в неї віру в себе.

Події на льоду показали, що вийшло в Олександра Бобкіна і його помічників непогано. Команда здобула доволі впевнену перемогу, заспів до якої зробив, реалізувавши вихід «один в нуль», капітан команди Степан Герасименко. Величезний вклад у перемогу зробили обидва воротарі – Роман Батіг і Єгор Калиниченко, яким тренерський штаб дав змогу зіграти в цьому матчі з огляду на те, що в третьому товариському поєдинку обоє хлопців виступити не зможуть, бо поїдуть у розташування своїх клубів.

Можливо, ключовим у матчі стало друге взяття воріт у виконанні Микити Іващенка, котрий цього дня, 8 лютого, святкував 18-річчя. Микиті вжалося майже миттєво відповісти на шайбу угорців наприкінці першого періоду. А вже по першій перерві українці свого не віддали. Витримавши тиск на власні ворота, наші хокеїсти закинули дві шайби протягом 26-ти секунд і довели перевагу до 4:1.

Врешті, матч завершився 6:2. Ефектну крапку в матчі поставив кидком від синьої лінії в більшості Микола Косарєв. «Коля «клацає», може, навіть краще за Олексія Дахновського», – віддав належне авторові шайби тренер воротарів Олександр Федоров.

Завтра наша команда продовжить роботу на учбово-тренувальному зборі в Будапешті. На четвер заплановані два тренування. У п’ятницю і суботу українські юнаки проведуть ще два контрольних матчі і на цьому завершать один із заключних напередодні чемпіонату світу в дивізіоні 1А зборів.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ, з Будапешта

Вас може зацікавити