Збірна України (U-17) фінішувала третьою на Кубку Президента в Чехії!

Юнацька збірна України «на біс» завершила престижний міжнародний турнір Кубок Президента в Чехії, виборовши третє місце! У «бронзовій» зустрічі підопічні Олександра Бобкіна та Руслана Борисенка закинули «Тршинцю» більше шайб, ніж чехи пропустили у ході всього турніру – 6:3! Браво, хлопці!

«Тршинець»-U17 (Чехія) – Збірна України-U17 – 3:6 (1:0, 1:4, 1:2).

Шайби: 1:0 – Вейсс (Дравецки – більш., 10 хв.), 1:1 – Куликов (24 хв.), 1:2 – Г.Сімчук (24 хв., менш.), 1:3 – Тучин (Лапко, 24 хв.), 2:3 – Барна (39 хв.), 2:4 Виставкін (40 хв.), 3:4 – Рибнікар (45 хв.), 3:5 – Трущенко (більш., 50 хв.), 3:6 – Шульга (менш., п.в., 59 хв.).

Україна: Семеха; Трущенко – Росстальний, Лапко – Боднар, Товкач – Удовенко; Скороход – Г.Сімчук – Шульга, Куликов – Євтехов – Нагнєєв, Бабушкін – Шарець – Сафронов, Виставкін – Тучин – Р.Койда.

Українці бадьоріше розпочали зустріч, зчинивши з перших хвилин тиск на ворота №3 Якуба Мілоти, проте перше ж вилучення Івана Сафронова обернулося для нас пропущеною шайбою – відзначився 14-річний Матей Вейсс – 1:0.

Після перерви українці підняли швидкості і провели ударну п’ятихвилинку, яка включила до себе трудову шайбу Микити Куликова з п’ятачка, шикарний гол Гавриїла Сімчука в меншості та філігранне підставлення ключки Руслана Тучина – 3:1. Наприкінці другого періоду суперники обмінялися голами, але фора у дві шайби зберіглася за «синьо-жовтими» – 4:2.

У заключному періоді чехи зуміли титанічними зусиллями скоротити відставання в рахунку, коли наші «наїлися» і не встигли змінитися, але незабаром зусиллями Родіона Койди та роботи на п’ятаку Богдана Трущенка українці зробили п’яту пробоїну – 5:3. До речі, саме Трущенка організатори визнали найкращим гравцем матчу у складі нашої команди.

Ну а жирну крапку в «бронзовому» матчі поставив Данило Шульга, який перехопив шайбу в меншості, протягнув її через весь майданчик і закотив у порожні ворота «Тршинця». Збірна України – третя серед 10-ти учасників Кубка Президента до 17-ти років!

В інших матчах ігрового дня зафіксовано такі результати: у поєдинку за 5-е місце чеська «Спарта» здолала  швейцарський «Давос» (6:2), у зустрічі за 7-е місце чеський «Вітковіце» переграв австрійський «Ред Булл» (6:5 Б), а у втішній грі за 9-е місце чеський «Маунтфілд» виявився сильнішим за словацького «Слована» (4:2). Володарями Кубка Президента стали хокеїсти чеської “Енергії”, які зламали опір латвійської “Риги” (3:2).

Вас може зацікавити