Збірна України: шалена мотивація у товариській зустрічі

🇺🇦🏒🥅 Сьогодні, 18 квітня, національна збірна України зіграє свій черговий товариський матч на шляху до ЧС-2023.

🔥18.30 збірна Литви – збірна України

📺Трансляція: | YouTube-канал ФХУ

Заключним спаринг-партнером українців перед форумом у Таллінні стане національна збірна Литви, котра виступає у більш рейтинговому дивізіоні 1A. Цікаво, що два товариські матчі (18-19 квітня) відбудуться не у Вільнюсі, де підопічні Вадима Шахрайчука базуються та провели серію тренувань, а за 50 кілометрів на захід – місті Електренай. Саме в цій локації литовці проводять свою підготовку до чемпіонату світу і саме тут зіграли минулого тижня два товариські матчі з нашим майбутнім суперником у Таллінні – збірною Естонії – 4:5 та 3:1.

За словами головного тренера збірної Литви канадця Рона Паско, дві товариські зустрічі стали чудовою нагодою показати себе всім хокеїстам у таборі команди: «Це була важлива частина зборів та перших двох контрольних ігор. Ці дві зустрічі дали можливість багатьом гравцям вийти на лід, а мені дало змогу побачити нових виконавців, котрих раніше не було у національній збірній», – сказав тренер.

Варто сказати, що у литовців цього року низка досвідчених гравців призупинила виступи за національну збірну країни, а до команди долучилися здебільшого молоді виконавці. Втім, не забуватимемо, що у складі збірної України також багато молоді, а 20-річний Данило Трахт закинув вже 7 (!) шайб у чотирьох товариських матчах у рамках підготовки до ЧС-2023 проти Угорщини та збірної клубів Латвії.

«Маю деяке уявлення про нинішню збірну Литви, оскільки чотири хокеїсти були моїми партнерами минулого сезону у хокейному клубі «Каунас», з яким ми вперше виграли чемпіонат Литви, – розповідає захисник збірної УкраїниОлександр Воронін. – Можу сказати, що це гарні виконавці, котрі грали на провідних ролях у клубі та приносили команді користь. Якщо ж говорити загалом про збірну Литву, то дві п’ятірки у балтійців складено з ігровиків, які вміють творити. Вважаю, що матчі в Електренаї стануть чудовим закінченням спаринг-програми нашої команди перед ЧС-2023 в Естонії, оскільки у складі Литви виступає чимало легіонерів із Європи, серед яких топ-воротар шведського «Лександа» 30-річний Мантас Армаліс. Ці матчі покажуть тренерам рівень готовності, над чим додатково треба буде попрацювати і що саме підшліфувати у своїй грі безпосередньо перед стартом світового форуму».

Нагадаємо, що наразі в обоймі Вадима Шахрайчука перебуває 26 хокеїстів, тоді як у заявку команди на чемпіонат світу потрапить 22 гравці. Саме після цих двох матчів у Електренаї тренерський штаб визначиться з остаточним складом на ЧС у Таллінн, тому можете уявити шалену мотивацію наших гравців попри товариський статус гри.

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Останні п’ять матчів Литви та України

07.11.2019 *ЄХЧ *Таллінн  Литва Україна 2:1 ОТ (Сильницький)
27.04.2018 *ЧС Д1B *Каунас Литва Україна 5:4 ОТ (Захаров, Буценко, Петрухно, Німенко)
22.04.2016 *ЧС Д1B *Загреб Литва Україна 2:1 (Петранговський)
17.04.2013 *ЧС Д1B *Донецьк Україна Литва 7:0 (Торяник – 2, Бондарев, Петранговський, Шафаренко, В.Полоницький, Міхнов)
10.02.2012 *ЄХЧ *Київ Україна Литва 5:1 (Торяник, Побєдоносцев, П.Борисенко, С.Черненко, Бабинець)

Вас може зацікавити