Збірна України: Повернення на «Тондірабу», кросівки Денискіна та «хітовий» хід Кубрицького з трапу літака – на лід

Національна збірна України під керівництвом Вадима Шахрайчука та Костянтина Сімчука змінила пункт підготовки до ЧС-2023 (23-29 квітня) та здійснила плановий переїзд до Естонії. Після двох виїзних перемог у Мішкольці над Угорщиною (1:0 Б, 4:1) головна команда країни вже розквартувалась у Таллінні і 8 квітня – у день народження чемпіона України нападаючого «Сокола» Владислава Куцевича – провела повноцінний трудовий день, котрий включив у себе два льодові тренування (кожне по 80 хвилин) та півгодинне заняття ЗФП під керівництвом тренера з фізпідготовки Олега Задоєнка.

«Мені дуже сподобалося, як пройшло наше 30-хвилинне швидкісне тренування, спрямоване на розвиток фізичних кондицій. Все виглядало солідно і з усмішками у мікропаузи, адже вміло піднімали настрій ветерани Дмитро Німенко, Пилип Пангелов-Юлдашев та капітан Ігор Мережко», – каже Олег Задоєнко, який у 2019 році ще сам виступав нападником за національну збірну України якраз на чемпіонаті світу… у Таллінні.

Слід сказати, що багатьом нашим хокеїстам вже доводилося грати на побудованому в 2014 році 7-тисячнику «Тондіраба», оскільки тут проводилася не одна велика подія з хокею, фігурного катання та керлінгу. Зокрема, третина нинішнього складу українців (Дьяченко, Лялька, Мазур, Мережко, Німенко, Пересунько, Пангелов-Юлдашев) вже мають досвід виступів на красуні-арені в Таллінні, хоча далеко не кожному з гравців приємно згадувати події того ЧС-2019 у дивізіоні 1B, котрий  сенсаційно виграла Румунія, а українці тоді здобули лише одну перемогу над Голландією (8:1) і врятувалися від вильоту… Хіба що Віталію Ляльці приємно, що партнери по команді не забули про його бомбардирські подвиги на тому форумі – 6 голів у 5 матчах та звання найкращого бомбардира команди: «Грав тоді в одній трійці з легендами нашого хокею – Андрієм Міхновим та Сергієм Бабинцем», – згадав у стінах «Тондіраби» Віталій Лялька.

До речі, Міхнов може влитися до складу і цього року, проте досі наш форвард-гігант не закінчив виступи на клубному рівні у румунському «Стяуа». А ось воротар Дмитро Кубрицький із канадського клубу «Дофін Кінгз» вже завершив клубний сезон і ввечері суботи приєднався до національної збірної після майже 30-годинної дороги з двома пересадками у Торонто та Франкфурт-на-Майні. Разом з тим Кубрицький одразу після прильоту вирушив не в готель відсипатися, а на вечірнє тренування команди – на лід! Це був насправді хітовий крок від нашого воротаря.

…А розпочався перший робочий день у хокеїстів в Естонії ні світло ні зоря – з раннього сніданку та вже о 7.15 виїзду на тренування. Але навіть ця обставина не сильно збентежила заряджену на високі здобутки хокейну збірну України.

«Так, тренування рано-вранці не дуже потішило, але не все залежить від нас. Зараз такий мікроцикл починається, що попереду багато інтенсиву, серія товариських ігор і потім чемпіонат світу наприкінці місяця, – розповідає капітан збірної України Ігор Мережко. – Ми просто приходимо та виконуємо свою роботу. Так, у нас вийшов тривалий переїзд автобусом та літаком з Мішкольця до Таллінна, але в той же час у нас був вихідний і хлопці відсипалися.

Щодо першого льодового тренування в Таллінні, то я трохи засмутився, адже моя команда «жовтих» програла вранці «синім» у грі «3 на 3». Але в класній збірній, мені здається, так і має бути – трійка нападників має більше забивати, ніж трійка з оборонців. Натомість мій день зробив Андрій Денискін, котрий прийшов на ЗФП у своїх надзвичайних кросівках (посміхається)».

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити