Збірна України перемогла Угорщину по булітах та втратила гравця…

Національна збірна України виграла свій перший товариський поєдинок на шляху до чемпіонату світу в Естонії. Підопічні Вадима Шахрайчука на хорошому рівні провели матч у Мішкольці проти команди з Топ-дивізіону та заслужили компліменти. Великим помічником у досягненні такого результату став наш голкіпер Едуард Захарченко, котрий відбив всі кидки по своїх воротах і отримав приз найкращому гравцю матча.

Збірна Угорщини Збірна України 0:1 Б (0:00:00:0, 0:0, 0:1)

Шайба: 0:1 – Пересунько (переможний буліт).

Угорщина:. 29. Д.Хорват; 17. Кісс – 33.М.Хорват, 16.Кьогер – 55.Петерка – 34.Тербошч, 70. Герет – 8.Шабо, 24.Нємєт – 71.Амбрус – 26.Шлекманн, 5. Тот – 9.Фалус, 27.Папп – 11. Вертес – 23.Міхали, 21.Хадобаш, 15.Ретфалві – 13.Нагі – 2.Галайда. Головний тренер – Кевін Константін.

Україна: 30. Захарченко. Мережко (К) – 19. Гребеник, 11. Денискин – 9. Німенко (А) – 18. Лялька, 5. Ігнатенко – 28. Пангелов-Юлдашев, 17. Пересунько – 10. Мазур – 23. Трахт, 3.Андрейків – 26. Ратушний, 15. Куцевич – 27. Кривошапкін – 13. Коренчук, 21. Ворона; 20.Бородай – 24. Ружніков – 14 Морозов. Головний тренер – Вадим Шахрайчук. Тренер – Костянтин Сімчук.

Арбітри: А.Нагі, М.Нємєт (Угорщина).

Кидки: 23 (7+7+6+3+0) – 26 (7+9+6+3+1).

Штраф: 12 – 18.

5 квітня. Мішкольц. Miskolc ice Hall. 650 глядачів.

Найбільшу кількість гольових моментів «синьо-жовті» створили в першому періоді, коли Вадим Мазур із забійної позиції не потрапив у порожній кут, не використав чудовий шанс Гліб Кривошапкін, а також під завісу періоду Олексій Ворона не реалізував вихід віч-на-віч! Якщо пригадати, що той же Кривошапкін влучив у штангу у другому періоді, то більшу частину матчу українці виглядали солідніше і мали перемагати в основний час…

«До матчу в Мішкольці наша команда провела разом лише одне тренування, тож на цьому фоні ми зіграли досить добре, – сказав нападник збірної України Олександр Пересунько. – За цих обставин ми розуміємо, що маємо «підтягнути» реалізацію і ще додати у багатьох компонентах. І час на підготовку ми маємо…»

А ось третій період нам не дуже вдався, адже 8 хвилин гри у меншості та подвійний штраф Віталія Андрейківа наприкінці матчу могли поховати наші надії на позитивний результат, але хлопці вистояли та перевели зустріч до овертайму, де за 18 секунд до сирени стався поштовх на борт нашого Гліба Кривошапкіна. Форвард «Кременчука» підвівся на ноги лише за допомогою медичної бригади та одразу ж вирушив транзитом через роздягальню до шпиталю на рентген. На жаль, звідти надійшла неприємна звістка: у нашого нападника діагностовано розрив зв’язки акроміально-ключичного суглоба. Це означає, що гравцеві буде потрібна операція і збірна України втратила центрального нападаючого перед ЧС-2023.

…А результат зустрічі визначився у серії булітів із 12-ти кидків, де шайби Данила Трахта, Іллі Коренчука та Олександра Пересунька (переможний гол) принесли українцям престижну перемогу (другу поспіль) у особистих зустрічах із угорською збірною під керівництвом американського коуча Кевіна Константіна.

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити