Збірна України перемогла у Ризі з дублями Коренчука та Трахта

Національна збірна України продовжила свій переможний марш на шляху до ЧС-2023. Підопічні Вадима Шахрайчука впевнено переграли збірну клубів Латвії у Ризі з рахунком – 6:3. У складі «синьо-жовтих» дублями відзначилися Ілля Коренчук та Данііл Трахт, а Віталій Лялька та Олексій Ворона закинули по одній шайбі.

Збірна клубів Латвії Збірна України 3:6 (0:11:42:1)

Шайби: 0:1 – Трахт (Пересунько), 4:29. 1:1 – Ларіонов (Жоховс, Бергманіс), 20:33. 1:2 – Лялька (Морозов, Німенко), 21:04. 1:3 – Коренчук (Денискін), 28:39. 1:4 – Ворона (Мережко, Пересунько, більш.), 35:28. 1:5 – Коренчук (Денискін, Ратушний), 39:04. 2:5 – Зіле (Сейєйс), 45:40. 2:6 – Трахт (Мазур, Ратушний), 46:11. 3:6 – Жоховс (Ларіонов, Озолс), 54:09.

Латвія:. Аузіньш (Брокс, 40:00); Бергманіс – П.Озолс, Равінскіс – Жоховс – Ларіонов, Ходасс – Бергс, Біскінс – Трасунс – Сулсц, Апсітіс – Міллерс, Штромбергс – Кайміньш – Езітіс, Якобсонс – Брікманіс, Сейєйс – Брінкманіс – Зіле. Головний тренер – Ерікс Мілунс.

Україна: 30. Захарченко. 7.Мережко (к) – 6. Воронін, 14 Морозов – 9. Німенко – 18. Лялька, 5. Ігнатенко – 28. Пангелов-Юлдашев, 17. Пересунько – 10. Мазур – 23. Трахт, 3.Андрейків – 26. Ратушний, 11. Денискін – 12. Фадеєв – 13. Коренчук, 19. Гребеник, 21. Ворона; 20.Бородай – 24. Ружніков – 16 Панченко. Головний тренер – Вадим Шахрайчук. Тренер – Костянтин Сімчук.

Арбітри: Е.Друсеікс (Латвія), А.Кіча (Україна).

Штраф: 10 – 4.

14 квітня. Рига. Льодовий палац «Даугава». 200 глядачів.

На зустріч зі збірною клубів Латвії українська збірна приїхала в день гри з Таллінна і вийшла грати, образно кажучи, із «салону» автобуса. Розселитися в ризькому готелі наші хокеїсти встигли, але до пуття відпочити з дороги не вдалося. Мабуть, з цієї причини перший період не вийшов безпомилковим для підопічних Вадима Шахрайчука, а гол відбувся лише один – після «стандарту»: Вадим Мазур виграв вкидання в чужій зоні, Олександр Пересунько завдав кидка від синьої лінії, а наймолодший гравець збірної України Данііл Трахт вміло підправив шайбу перед воротами. 0:1.

Розігралися і «притиснули» латвійську команду наші вже в другому періоді, хоча розпочався він із курйозної шайби у ворота Едуарда Захарченка від ковзана латвійського гравця. Але після нічийного результату ініціативою щільно заволоділи «синьо-жовті» та шайби посипалися у ворота господарів на радість кільком десяткам уболівальників із українськими прапорами.

В принципі, після 40 хвилин ім’я переможця у зустрічі не викликало сумнівів (5:1), тож українці могли собі дозволити зменшити оберти, чим скористалися латвійці і трохи скрасили результат на очах члена ради ІІХФ, гендиректора Федерації хокею Латвії Вієстурса Козіолса – 3:6.

Цікаво, що після завершення основного часу матчу команди за домовленістю зіграли овертайм «три на три», а потім пробили по п’ять булітів. У додатковій п’ятихвилинці наші були ближче до перемоги, але найжирніший момент втратив Ігор Мережко за 20 секунд до сирени. А ось у хокейних «пенальті» сильнішими виявилися латвійці – 2:1. Єдину нашу шайбу закинув Трахт, котрий за допомогою персональної підтримки на трибунах у Ризі провів натхненну та результативну гру. Також ефектно виконав свою спробу у булітах Олександр Пересунько, однак судді спочатку зарахували гол, але потім взяли паузу і на око оцінили, що шайба не повністю перетнула лінію воріт…

15 квітня суперники проведуть повторний поєдинок у Ризі (17.00), після чого збірна України вирушить до Електренаю на два товариські матчі проти збірної Литви.

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити