Збірна України отримала суперників за Всесвітньою Універсіадою-2023

Студентська збірна України з хокею отримала суперників за ХХХІ зимовою Всесвітньою універсіадою, яка 12-22 січня відбуватиметься в американському Лейк-Плесиді.

В груповому турнірі українці зіграють з командами Канади, Чехії, Швеції, Латвії і Японії. У чвертьфінал потрапляють чотири найкращих представники секстету.

Наразі тренерський дует Вадим Шахрайчук – Костянтин Сімчук зайнятий процесом комплектації команди. Складений розширений список кандидатів. На Універсіаді можуть виступати студенти українських і закордонних вищих учбових закладів, не старші 25 років. Також тренерський штаб підготував попередній графік підготовки команди до Універсіади-2023.

Україна братиме участь у хокейному турнірі Універсіади всьоме в історії. Найуспішнішим для нас виявився другий виступ, коли в Попраді-1999 очолювана Олександром Сеукандом команда здобула золоті нагороди. Через два роки, в Закопане-2001 Україна здобула бронзові медалі. В Хаці-1995 українці під керівництвом Ігоря Чібірєва стали п’ятими. Цікаво, що прапороносцем української студентської збірної на тій Універсіаді був центрфорвард хокейної команди Вадим Шахрайчук. Так само п’ятою Україна була й у Тарвізіо-2003. В Інсбруку-2005 синьо-жовті стали десятими. В Трентіно-2013 наші хокеїсти під керівництвом Сергія Лубніна посіли дев’яте місце, але запам’яталися яскравою перемогою 6:5 в овертаймі над шведами.

Вас може зацікавити