Збірна України пройшла контрольне тестування на COVID-19

Національна команда України здала чергові тести на COVID-19.

Упродовж зборів наші гравці та адміністративний штаб команди проходили їх вже двічі – 4 травня перед заїздом до тренувальної бази в Броварах, а також сьогодні, 8 травня, перед ізоляцією в «баблі». 

Також, за планом, «синьо-жовті» здаватимуть тест 13-14 травня перед виїздом за кордон до словенської Любляни. Під час виступу на міжнародному турнірі в Словенії українська делегація так само проходитиме тестування на коронавірус – 14, 16 та 19 травня.

Зазначимо, що 8 травня до команди приєднався Ігор Мережко. Достроково лави збірної покинув голкіпер Олег Петров через травму. 

«В Олега різана рана внаслідок удару ковзаном. Пошкодження несерйозне, однак потребує певного часу на загоєння. Враховуючи те, що навчально-тренувальні збори доволі короткі, було прийнято рішення відпустити гравця додому задля відновлення.  

Загалом у нас були три дні інтенсивних тренувань. На щастя, ми пройшли їх без складних травм, як часто буває у хокеї. Так, невеликі забої є, але вони не заважають хокеїстам продовжувати навчально-тренувальні збори. Фізичний стан гравців, як завжди, на кінець року не є ідеальним. Є втома, яка накопичилась протягом всього сезону. Проте основною проблемою є те, що учасники навчально-тренувального збору мають різні фізичні кондиції, зокрема, дехто лише набирає форму»,  – зазначив головний лікар збірної України Володимир Секретний.

Нагадаємо, що команда працюватиме в «баблі» до 13 травня. У цей період буде проведено дві товариські гри з молодіжною збірною України. Матчі заплановано на 10 та 13 травня. 

Після завершення підготовки в Броварах підопічні Вадима Шахрайчука вирушать до Любляни, де з 15 до 21 травня візьмуть участь у міжнародному турнірі «Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament». Суперниками команди стануть Словенія, Австрія, Польща, Румунія та Франція.


Вас може зацікавити