Збірна Польщі: ударний кулак із Чехії у складі з Матяжем-молодшим

🇺🇦🏒🥅Сьогодні, 12 грудня, у польському Битомі молодіжна збірна України зіграє свій другий матч на ЧС-2022 проти господарів турніру з Польщі.

🔥17.30 Польща (U-20) – Україна (U-20)

📺Трансляція: Спорт 1 HD | YouTube-канал ФХУ

Наш другий суперник на чемпіонаті світу – молодіжна збірна Польщі. Команда, яка на минулій першості планети ледь не вилетіла в дивізіон II з одним очком у п’яти іграх, але через дискваліфікацію збірних РФ і Білорусі склад учасників у першому дивізіоні кількісно зберігся: на заміну Франції та Словенії, що піднялися вгору, прийшла Італія і залишилася остання команда ЧС-2021 у групі Б – Польща. До речі, на торішньому форумі у Таллінні підопічні Олександра Бобкіна впевнено переграли поляків (4:1), а шайби у зустрічі закидали лідери нинішньої збірної України – Данило Коржилецький (2), Данило Трахт, а також Денис Гончаренко.

Проте сьогоднішня Польща – це господар домашнього форуму і вже не аутсайдер, а претендент на високі позиції. Підопічні Артура Слюсарчика показали гарну готовність до форуму на зборах, у чому змогла переконатись і українська «молодіжка», яка 6-7 грудня зіграла в Ополе два товариські матчі проти Польщі – 2:4 та 2:1.

Ударний кулак нинішньої «молодіжки» Польщі – це легіонери з чеського чемпіонату: 18-річний партнер нашого Микити Сидоренка з «Динамо-Пардубіце» – форвард Адріан Громадзький (25 ігор, 16 очок), а також молодший із братів Матяжів – 18-річний вундеркінд «Вітковіце» Кшиштоф Матяж, який у 23-х матчах молодіжної першості Чехії U20 набрав 23 (13+10) очки, отримав шанс виступати за дорослу команду у Чехії (5 ігор, 1 гол) та чудово дебютував у листопаді за національну збірну Польщі – 4 шайби у трьох поєдинках. Не дивно, що саме номер «14» Кшиштоф Матяж був лідером своєї команди у першому турі ЧС-2022 в Битомі, у якому поляки здолали Естонію в овертаймі (4:3), а Матяж оформив дубль. До речі, за молодіжну команду Польщі виступає і старший брат Матяжа – 19-річний Каспер, який діє на позиції захисника і теж на гарному рахунку у своєму клубі «Катовіце» та «молодіжці». Цікаво, що батьки сімейства Матяжей також виступають у чемпіонаті Польщі у чоловічій аматорській та жіночій командах із рідного міста Нови-Тарг, а на ЧС-2022 у Битомі підтримують своїх синів із трибун.

Календар матчів збірної України (U20) на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В

11 грудня, неділя. 21:00 Італія – Україна – 0:4

12 грудня, понеділок. 17:30 Польща – Україна

14 грудня, середа. 21:00 Україна – Естонія

16 грудня, п’ятниця. 21:00 Україна – Корея

17 грудня, субота. 21:00 Японія – Україна

Вас може зацікавити