Збірна Італія: без зірочки Пурделлера, але з воротарем-гігантом у обоймі

🇺🇦🏒🥅Сьогодні, 11 грудня, у польському Битомі молодіжна збірна України зіграє свій перший матч на ЧС-2022 проти однолітків з Італії.

🔥21.00 Італія (U-20) – Україна (U-20)

📺Трансляція: Спорт 1 HD | YouTube-канал ФХУ

Молодіжна збірна України (U-20) стартує на головному турнірі року – чемпіонаті світу у дивізіоні 1B – це третій за силою ешелон у світовому хокеї. Наші хокеїсти до 20 років на довгі роки «застрягли» в 1B, але нинішнє покоління гравців 2003 та 2004 р.н. налаштовано зробити якісний стрибок вгору та кваліфікуватися з першого місця до групи A першого дивізіону. Принаймні, саме таке завдання стоїть від президента ФХУ Георгія Зубка, який особисто приїхав підбадьорити команду у Битом.

Наш перший суперник – «молодіжка» Італії, яка торік виступала у дивізіоні 2A та виграла свою групу в Румунії. Наставник апеннінців Джорджіо де Беттін не зміг зібрати оптимальний склад на цей форум, так і не дочекавшись нападаючого «Лугано» Нікколу Мансуето зі швейцарського чемпіонату U-20-Elit (19 очок у 22-х іграх), а також місцеву зірку Томмі Пурделлера із канадської ліги OHL, якого ми пам’ятаємо в статусі найкращого форварда квітневого ЧС-2022 (U-18) в Асіаго. Вочевидь, що головною надією італійців на цьому турнірі виступить воротар-гігант Дам’ян Клара (198 см) з австрійського «Ред Булла» та ще один результативний форвард зі швейцарського чемпіонату U-20-Elit – Алессандро Сегафредо, який має родинні коріння південно-африканської республіки. Нападник «Цюріха» (7 шайб, 7 передач у 12 матчах) майже всю кар’єру провів у Швейцарії, але минулий сезон і початок цього випробував себе в канадській лізі WHL, де так і не розкрився. Також у складі «Скуадри Адзурри» є парочка хлопців із фінського чемпіонату, однак і вони 8 грудня не змогли дати бій у товариському матчі ослабленій травмами збірній Словенії – 1:4.

Варто нагадати, що «молодіжка» України на торішньому чемпіонаті світу в Естонії показала симпатичну, але нестабільну гру, здобувши три перемоги у п’яти матчах (8 очок). Цей результат не дозволив нам піднятися вище за четверте місце, пропустивши вперед Францію, Словенію та Японію. Цікаво, що майбутніх переможців французів команда Олександра Бобкіна тоді переграла у феєричному матчі-трилері (7:6 ОТ). Треба сказати, що з талінського складу українців зараз в обоймі тренерів 7 хокеїстів: Артем Грабовецький, Олексій Дахновський, Данило Коржилецький, Данило Панасенко, Владислав Сушков, Данило Трахт, Данило Царковський. Сподіваємося, досвід цих хлопців допоможе уникнути помилок та вдало стартувати у ключовому, на думку коуча Олександра Бобкіна, першому матчі проти Італії.

Додамо, що остання очна зустріч на рівні молодіжних команд (U-20) між Україною та Італією відбулася у грудні 2019 року на київському чемпіонаті світу у Палаці спорту. Тоді «синьо-жовті» виявилися сильнішими у серії булітів – 2:1. Той матч краще за інших має пам’ятати наш форвард Станіслав Садовіков, який був учасником київського форуму і через три роки потрапив у заявку на ЧС-2022 у Битомі.

Календар матчів збірної України (U20) на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В

11 грудня, неділя. 21:00 Італія – Україна

12 грудня, понеділок. 17:30 Польща – Україна

14 грудня, середа. 21:00 Україна – Естонія

16 грудня, п’ятниця. 21:00 Україна – Корея

17 грудня, субота. 21:00 Японія – Україна

Вас може зацікавити