Збірна Естонії: З фінським шармом, олімпійськими призерами та наймолодшим складом на ЧС-2022

🇺🇦🏒🥅Сьогодні, 14 грудня, у польському Битомі молодіжна збірна України зіграє свій третій матч на ЧС-2022 проти збірної Естонії.

🔥21.00 Україна (U-20) – Естонія (U-20)

📺Трансляція: Спорт 1 HD | YouTube-канал ФХУ

Молодіжна збірна Естонії – наш третій суперник на чемпіонаті світу у Битомі. Команда з країни з населенням у 1,3 млн. жителів, яка має талановитих хокеїстів 2004 р.н. і навіть Олімпійського чемпіона зимових юнацьких ігор у Лозанні – Марека Починка. Марек у 2020 році у складі змішаної «Зеленої» команди разом із українцем Володимиром Трошкіним виграв «золото» у хокеї «3 на 3». Сьогодні Марек та Трошкін зіграють один проти одного. До речі, брат-близнюк Починка – Ерік на тих Іграх у Швейцарії приніс у скарбничку Естонії бронзову нагороду у складі «Коричневої» юнацької збірної на ЗОІ.

Саме 18-річні брати Марек (№20) та Ерік Починок (№14) на сьогодні головні зірки своєї збірної та головна ударна сила клубу фінської молодіжної ліги U20 SM-sarja – «Ваасан Спорт». Хлопці із того ж чемпіонату, що і наш лідер – Данило Трахт. Цікаво, що у форварда Марека Починка у поточному чемпіонаті Фінляндії – 8 шайб і 7 передач. Це лише на один гол менше, ніж у нашого «фіна» Трахта. В активі Еріка статистика трохи скромніша – 6 шайб, 3 передачі у 22-х іграх.

До речі, брати Починок – не єдині представники сильної фінської ліги. У країні “1000 озер” також удосконалюють свою майстерність захисник Даніель Меттик з Академії «Пеліканс», нападники Давид Тимофєєв з «Кієкко-Вантаа» та Ерік Неволайнен з «Кеттеря». Останній, до речі, натуралізований фін, який народився та здобув хокейну освіту у Фінляндії. Варто зазначити, що під керівництвом Олександра Баркова естонці привезли до Битома наймолодшу команду турніру: лише 7  хокеїстів титульного 2003 р.н. Кістяк команди – це хлопці на рік молодші. Але є у прибалтів також три гравці 2005 р.н. і два (!) 16-річні виконавці: це згаданий вже Тимофєєв і форвард Максим Бурков із «Нарви». Цікаво, що для Буркова – це вже третій чемпіонат світу у такому юному віці!

Щодо нинішнього ЧС-2022, то естонці стартували гірше, ніж на те розраховували: поразка в овертаймі від Польщі – 3:4 (Йоги, Е.Починок, М.Починок) та невдача проти Південної Кореї – 1:2 (Е.Починок) відкотили команду на останнє місце за підсумками двох перших турів.

Нагадаємо, що на торішньому форумі у Таллінні підопічні Олександра Бобкіна впевнено переграли естонців (7:2), а шайби у тій зустрічі закидали – Данило Коржилецький (2), Денис Гончаренко (2), Артем Грабовецький, Данило Трахт та Артем Гребеник.

Календар матчів збірної України (U20) на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В

11 грудня, неділя. 21:00 Італія – Україна – 0:4 (Панасенко, Сидоренко, Трахт, Ковальчук)

12 грудня, понеділок. 17:30 Україна Польща – 5:2 (Садовіков (2), Сібілевич, Коржилецький, Атаманчук)

14 грудня, середа. 21:00 Україна – Естонія

16 грудня, п’ятниця. 21:00 Україна – Корея

17 грудня, субота. 21:00 Японія – Україна

Вас може зацікавити