Заява прес-служби ФХУ щодо чергового звернення керівництва ДЮСШ “Сокіл”

На недостовірну інформацію, яка розповсюджена у групі «ДЮСШ ХШ Сокіл-Київ» соціальної мережі Facebook прес служба Федерації хокею уповноважена заявити наступне.

Виконавчі органи Федерації діють виключно в рамках чинного Статуту. Керівництву спортивної школи була надана вичерпна письмова аргументація із обґрунтуванням недоцільності участі юних хокеїстів у двох чемпіонатах одночасно. Відповідно до затвердженої навчальної програми для ДЮСШ з хокею з шайбою. Збільшення обсягу змагального навантаження не відповідає нормам діючої навчальної програми з хокею з шайбою для ДЮСШ.

Саме цей чинник став вирішальним під час прийняття рішення. Хокей не є видом спорту ранньої спеціалізації, тому наголошуємо – є не розумною, не логічною та мало продуктивною практика перенавантаження підлітків 12-13 річного віку.

ФХУ рекомендує директору ДЮСШ «Сокіл» К. Сімчуку спрямувати зусилля тренерів школи на підготовку конкурентоздатних юних спортсменів-киян. Враховуючи те, що за останні 5 років вихованці ДЮСШ «Сокіл» навіть не потрапляють до складу юніорської збірної команди України з хокею.


Вас може зацікавити