Запекла боротьба в Харкові, третя перемога «Дніпра» над «Донбасом» і вольовий поєдинок в Білій Церкві

1 листопада завершився чотирнадцятий тур Української хокейної ліги, в рамках якого харківський клуб здобув вольову перемогу над «Крижаними Вовками», «Донбас» не зміг вивезти очки з Херсона, а «Кременчук» у впертій боротьбі обіграв «Білий Барс».

МХК «Динамо» – «Крижані Вовки» 2:1 (0:1; 1:0; 1:0)

У Харкові тур відкрили принципові супротивники МХК «Динамо» і «Крижані Вовки». Принциповість зустрічі підтвердилася не лише наполегливою боротьбою в кожному епізоді матчу, а й рахунком на табло. Спочатку кияни вийшли вперед, але потім Дмитро Халін двічі відзначився у воротах Микити Глотова і вивів свою команду вперед, встановивши остаточний рахунок 2:1.

Відзначимо, що цей матч став першим для обох команд, який закінчився в основний час – до цього перша зустріч клубів закінчилася в серії післяматчевих кидків, а доля другого очного поєдинку вирішилася в овертаймі.

«Дніпро» – «Донбас» 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Зустріч в Херсоні була не менш запеклою, ніж матч в Харкові – тут за місця в турнірній таблиці боролися «Дніпро» і «Донбас». Клуби видали дуже яскраву і видовищну гру, ні на секунду не дозволяючи розслабитися противнику. Рахунок відкритим шайбам вдалося відкрити тільки на екваторі поєдинку – відзначився капітан херсонців Микола Коляда, а потім, користуючись помилками донеччан, херсонський клуб зміг ще двічі прошити Богдана Дяченка.

Здавалося б, суха перемога у «Дніпра» вже в кишені, але донеччанам під кінець поєдинку все ж вдалося зловити гольове везіння і прошити Олега Петрова – двічі відзначився Олександр Костіков. Однак, часу не вистачило команді Сергія Вітера, щоб зрівняти рахунок і перевести матч в овертайм.

Варто відзначити яскраву і надійну гру голкіперів Олега Петрова і Богдана Дьяченка, які тримали на замку свої ворота і не дозволяли противнику закидати шайби.

Відзначимо, що ця перемога стала третьою для херсонців над донецькою командою в цьому сезоні і дозволила відірватися від чинного чемпіона України на 9 очок в турнірній таблиці.

«Білий Барс» – «Кременчук» 1:3 (1:1; 0:1; 0:1)

Хоч спочатку “городяни” виглядали явними фаворитами зустрічі, та й розрив в 25 очок явно мав на увазі гру в “одні ворота”, але в цілому по ходу матчу команди грали абсолютно на рівні. Перший період клуби закінчили з рівним рахунком, але далі багато вилучень зіграли з білоцерківці злий жарт, і кременчужани в більшості змогли “дотиснути” супротивника з Білої Церкви.

Дійсно хорошу гру показали обидва клуби, і видно, що нарешті-то команда з Білої Церкви почала додавати і “кусатися” в матчах проти лідерів чемпіонату.


Вас може зацікавити